dinsdag, april 30, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Voorbeschouwing vierde klasse A (inhaal), 15 en 16 maart

Voorbeschouwing vierde klasse A (inhaal), 15 en 16 maart

-

LSVV’70-Teylingen (15 maart)

De uitgangspunten zijn dinsdag totaal verschillend. LSVV’70 nadert steeds meer de onderste regionen. De ploeg staat slechts één punt boven plek elf die ‘recht geeft’ op degradatie naar de zo gehate vijfde klasse. ‘Daarvoor herbergt de selectie te veel kwaliteit’, komt uit de mond van de mannen van Freek Jansen. Voorlopig weet LSVV’70 die kwaliteit goed te verbergen. Tegen MMO was het weer weinig verheffend. Wel werd bijna een peloton aan spelers gemist, maar dat lijkt domweg te horen bij de studentenclub. Een klasse beter voetballen tegen Teylingen lijkt bittere noodzaak om een afstraffing te voorkomen. De bezoekers zullen meer dan ooit gebrand zijn op een zege. Het is de laatste wedstrijd voor de eerste periode en een winstpartij betekent de bovenste plaats. En dan is het wachten op de inhaalwedstrijd Meerburg tegen Warmunda. Meerburg zal dan moeten winnen om voor Teylingen te eindigen. De ploeg uit Sassenheim zal de druk maar al te graag op Meerburg leggen via een klinkende zege. Gebeurt het onmogelijk geachte en schrijft LSVV’70 dinsdag drie punten bij het totaal, dan is Meerburg kampioen van de eerste periode. Vertegenwoordigers van de club uit Zoeterwoude zullen dinsdagavond zeker op de tribune zitten.

SJZ-SJC (16 maart)

Na de top drie:  Meerburg, Teylingen en Koudekerk is SJZ ‘best of the rest’. Die (papieren) titel zou de thuisclub graag met een week verlengen. Of het opponent SJC nog duizelt na de 0-5 nederlaag tegen Koudekerk twee weken geleden zal woensdag blijken. SJZ bewees in de wedstrijd tegen Kckers’69 onlangs dat het weet te knokken en te winnen op een ‘knollenveld’, nu moeten ze het laten zien op het eigen kunstgrasveld. Met potlood schrijven we een kleine overwinning voor de thuisclub op. Hoewel, de Noordwijkers willen nog wel eens verrassen. Daarnaast willen ook de zwartwitten niet in degradatienood terecht komen.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read