dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseJim van der Krogt: ,,Ambitie blijft maar niet tegen elke prijs"

Jim van der Krogt: ,,Ambitie blijft maar niet tegen elke prijs”

-

Jim van der Krogt is een van de dragende spelers van eersteklasser Voorschoten’97 en al enige tijd was onzeker of de middenvelder ook volgend seizoen het tenue zou dragen van de huidige nummer vier (met stip!) van de ranglijst. Afgelopen dinsdag kwam naar buiten dat de technisch vaardige speler ‘gewoon’ blijft op sportpark Adegeest. Reden voor ons om even contact te zoeken met de speler die dinsdagavond de 0-1 scoorde voor zijn ploeg in het duel met Monnickendam (2-3 winst).

,,Twee jaar geleden stond ik al op de radar bij RKAVV in Leidschendam en in december heb ik er een gesprek gehad. Het is de club van mijn anderhalf jaar geleden overleden opa en er zit dus wel wat sentiment bij deze club voor mij. Het was een prima onderhoud en in de maanden daarna had ik wel de nodige twijfels wat te doen. Ik ben 28 jaar en nog steeds heb ik de ambitie wat hoger te spelen. Dat heb ik bij Voorschoten’97 ook niet onder stoelen of banken geschoven en ik ben daar altijd transparant in geweest. RKAVV is een hoofdklasser op zondag en een interessante club.”

Vervolgend: ,,Door het gegeven dat het voetbal begin dit jaar weer stil lag, vond ik het nemen van een beslissing lastig. Er was weinig contact en er gebeurde amper wat bij de club, met de groep en je mocht op dat moment ook niet veel. Daarom stelde ik mijn beslissing uit omdat ik eerst weer het gevoel wilde krijgen bij het voetbal zelf. Gelukkig werden we op een zeker moment weer losgelaten en gebeurde er gelukkig weer van alles. Met Voorschoten’97 gaat het na de herstart weer veel beter, maar ik heb getracht mijn keuze daar niet op de baseren. Ik heb alle plussen en minnen op een rij gezet en uiteindelijk heb ik besloten om voor Voorschoten’97 te blijven spelen. Dit is echt wel mijn club. Daarnaast hikte ik toch ook wel tegen het zondagvoetbal aan. Mijn vriendin stelde terecht dat dit eigenlijk onze dag samen is en daar heeft ze gelijk in. Bij RKAVV speel je wel wat wedstrijden in de regio, maar ook veel ver weg en dat kost je de hele zondag. Niet dat Voorschoten’97 allemaal tegenstanders om de hoek heeft, maar Amsterdam is toch wel wat anders dan Meppel om wat te noemen.”

Dat Van der Krogt ambitie blijft houden maakt de speler ook duidelijk. ,,Ik wil zeker nog tot mijn vijfendertigste op niveau blijven voetballen en ik sluit niet uit dat het er nog een keer van gaat komen. Eerder zat ik twee jaar bij Noordwijk en een jaartje bij Ter Leede, maar die laatste kan ik amper meetellen. Wel is het zo dat je als jongere speler meer flexibel bent in de te nemen beslissing. Nu ben ik in een fase terecht gekomen dat andere zaken in het leven ook heel belangrijk zijn geworden. Dus om nu voor elke prijs het leven overhoop te gooien dat zag ik niet zitten. Dan moet een plaatje echt compleet zijn, maar dat was het uiteindelijk niet voor mij. Ik richt me nu weer volledig op Voorschoten’97. Voor de winterstop ging het moeizaam, maar nu loopt het zoals we voor ogen hadden. Ik denk dat het leuk is om ons te zien spelen. Met Nick Poot en John van Ven hebben we twee ambitieuze trainers voor de groep staan en dat zal straks met Jonathan Jonk niet anders zijn. Wel blijf ik het zonde vinden dat Theo Ducaneaux hier drie seizoenen met de groep bezig was, maar geen enkel seizoen heeft mogen afmaken. Deze club is altijd in staat om een representatief team binnen de lijnen te krijgen en het is zeker geen straf om hier minimaal nog bijna anderhalf jaar te spelen. Tegen die tijd zien we weer verder. Tenslotte hoop ik nog dat Ronnie Verplancke ook doorgaat zoals het gros van deze groep al heeft aangegeven. Hij is nog steeds van grote waarde voor het team.”

Nog een vraagje Jim: Volgens Rob van den Wijngaard, teammanager, heb je een weddenschap verloren. Als V’97 drie duels op rij zou winnen en dat is het geval dan zou jij hem een kratje bier geven. Klopt dat? ,,Wat mij betreft gelul. Maar ik weet het goed gemaakt. Als wij de periodetitel zouden pakken straks, want dat vind ik echt iets om voor te gaan en is een concrete prijs, dan kom dat kratje naar hem toe. Die afspraak staat wat mij betreft bij deze.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read