dinsdag, april 30, 2024
HomeDerde klasseASCVossencup wéér naar FC Oegstgeest

Vossencup wéér naar FC Oegstgeest

-

Ook de vijfde editie van de Vossencup werd op naam geschreven van FC Oegstgeest. Met 0-4 bleven zij ASC op sportpark Overveer zonder problemen de baas.

Voorzitter van ASC, Coen Verdegaal, was na afloop teleurgesteld maar hoopvol naar de toekomst: ,,Als initiator van deze inmiddels al traditionele derby hoop je die Vos eindelijk een keer hier te houden. Maar weer waren ze te sterk voor ons. Een terechte overwinning voor FC Oegstgeest trouwens. Maar hoe lang deze nederlagen ook gaan duren, ooit komt de Vossencup bij ons in de prijzenkast.”

Door een erehaag van jeugdspelers van zowel ASC als FC Oegstgeest kwamen de ploegen het veld op. Na de aftrap viel al vroeg de 0-1 door een doelpunt van Bob den Hollander. Op links drukte Tim Bakker goed door na een lengtepas door de lucht. Zijn assist bereikte Den Hollander en vanuit een moeilijke maar blijkbaar niet onmogelijke hoek was hij trefzeker.

De thuisclub schoot wakker en een kwartier lang leek het een wedstrijd te worden. ASC liet zich niet meer verrassen en straalden uit dat zij die cup wilden grijpen. Maar toch was het Bakker die rechtsback Jeroen van Keeken voorbij liep en terug legde richting rand zestienmeter gebied op Sjoerd Winkelman. Die miste in eerste instantie, maar in de rebound liep Joey Driessen de 0-2 binnen.

De genadeklap was gevallen voor de ploeg van Jesper Neuteboom en de bezoekers denderden door. Den Hollander nam bij de 0-3 de bal knap op zijn borst aan en mikte raak in de korte hoek. Na ruim een half uur spelen belandde een bal van ASC-er Winne Meijer op de paal, door druk zetten van captain Raymond van Heijningen. Dat was de enige keer in de eerste helft dat ASC gevaar stichtte. Verder was het uitverdedigen van de gastheren echt ondermaats en had het veel meer tegendoelpunten kunnen regenen. Vlak voor rust beloonde Bakker nu ook verdiend zichzelf en met een stand van 0-4 op het scorebord gingen de teams aan de thee.

In de tweede helft was de koers wel gelopen uiteraard. Meijer kreeg nog een kans na een voorzet van Van Keeken, maar hij schoot bovenop FC Oegstgeest keeper Gijs Jansen. Deze kans had er best in gemogen. Lichtpuntje aan ASC zijde was invaller Thomas Schellingerhout, die een vijfde tegentreffer getergd voor de voeten van Tim Noordhuis weggleed. Zo eindigde de strijd om de Vossencup voor ASC opnieuw in mineur maar voorzitter Verdegaal relativeerde: ,,Hier blijft teleurstelling na een verliespartij nooit lang hangen gelukkig.”

De weer opgetrommelde ASC speler en captain in de tweede helft Ruben Dutrieux: ,,Wij misten vandaag zeven belangrijke spelers en dat was te merken. Het was niet best van onze kant. We mogen onze borst wel nat maken voor die tweede klasse zaterdag. Afgelopen seizoen hadden we nog een sterke eindsprint in de benen en dat willen we doorzetten. Wij hebben er zin in ieder geval.”

De penningmeester van FC Oegstgeest, Arie Koppenhol, genoot van de ambiance: ,,Zo’n leuk evenement dit. Voetballend zag het er van onze kant ook goed uit, al is op een dag als vandaag de gezelligheid belangrijker. Maar dat die cup weer mee terug gaat naar de Voscuyl maakt het wel af.”

FC Oegstgeest speler Abel Bormans: ,,Deze derby is altijd een nuttige krachtmeting. Wij zijn beter geworden dan vorig seizoen. Met Sjoerd Winkelman erbij in de verdediging hebben we iemand die rust brengt. Daarnaast heeft hij een goede trap in huis. En met onze sterke opkomende vleugels is de verwachting dat we makkelijker tot scoren gaan komen. Zelf denk ik dat we bij de bovenste zes moeten kunnen eindigen.”

ASC – FC Oegstgeest 0-4 (0-4). 3. Den Hollander 0-1, 18. Joey Driessen 0-2, 30. Den Hollander 0-3, 39. Bakker 0-4.

Opstelling ASC: Nieuwenhuis, Bakker, Van Bergen, Willems, Van Keeken (75. Van Aggelen ), Van Heijningen (68. Dutrieux), Van Rooijen (57. Schellingerhout), Sijbesma, Meijer, Rousseau (75. Kacar), Jasperse.

Opstelling FC Oegstgeest: Jansen, Winkelman, Dijkstra (46.Tas), Kevin Driessen (65. Roelen), Lichtenbeld, Van der Weijden, Joey Driessen (46. Noordhuis), Mulder, Bormans, Den Hollander, Bakker

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

Must Read