Bryan Straathof helpt Bernardus aan ruime winstpartij

Vijfde klasse A (zaterdag)- Vorige week ging Bernardus ruim onderuit op bezoek bij Kamerik. Bryan Straathof stond in die wedstrijd nog niet in de basis en viel in bij een 5-1 achterstand. Mede door zijn rentree werd het nog 7-4 en hij scoorde en pakte een assist mee. Tegen het zwakke THB startte de telg (17) wel in de basis en de score liep nu op naar 7-1 in het voordeel van de formatie uit Hazerswoude-Dorp. Straathof pikte meteen een hattrick mee.

,,Ik ben er vijf maanden uit geweest door een blessure dus ik ben blij weer terug te zijn. Vorige week baalde ik vanaf de kant. Het was helemaal geen geweldige tegenstander maar we speelden 1 op 1 en dat ging behoorlijk mis. Zij hadden at rappe mannen voorin en een prima spits en zo werden we weggelopen. Toen ik erin kwam, was de koers met 5-1 al gelopen. Gelukkig durfde de trainer het aan mij nu in de basis te zetten. Het ging best lekker, ja, dat kan je zeggen als je er drie maakt. Dit keer kon ik zeventig minuten maken en ik hoop dat ik vanaf nu weer mag gaan starten. Het blessureleed heb ik achter mij gelaten.”

Jeffrey van der Heiden opende de score. Straathof volgde zijn voorbeeld en daarna kwam de ploeg uit Haarlem kortstondig terug in de wedstrijd. ,,Gelukkig konden we gaan rusten met een 4-1 voorsprong. Ik bleef twee keer rustig aan de bal, in de ruimte aangespeeld, en dat kan je wel aan mij overlaten. Na de pauze pikten Rens Schakenbos en Koen Schellingerhout nog een goaltje mee. En zij hielpen ons ook nog eens aan een doelpunt. Nee, dit was geen al te beste tegenstander maar dat zie je wel aan hun doelsaldo. De verschillen in deze klasse zijn best groot.”

Straathof zag met lede ogen aan dat Bernardus degradeerde uit de vierde klasse. Het zat het team niet mee en hij had zijn ploegmakkers graag geholpen. ,,Doelpunten kan elk team gebruiken. We moeten echter nu weer vooruit kijken en ik denk dat de top vijf makkelijk haalbaar moet kunnen zijn. Er is een groot niveauverschil. Wij moeten in die zin mee kunnen doen. Het scheelt ook dat Tim Schalken erbij is. In aanvallend opzicht hebben we nu veel meer opties en die jongen kan lekker ballen. De puzzelstukjes vallen zo weer beter in elkaar. We kunnen voorin ook lekker veel afwisselen. We moeten nu enkel voorkomen dat we er nog ergens dik afgaan, want dat is helemaal niet nodig. Vorige week hebben we het niet slim gespeeld. Teveel ruimte weggegeven en daar hebben we de ploeg niet voor. Het is fijn dat we nu zelf twee grote uitslagen hebben neergezet.”

Redactie
Redactie
Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!