dinsdag, april 30, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg geeft weer overwinning weg in de slotfase

Roodenburg geeft weer overwinning weg in de slotfase

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het leek vorige week in de eerste helft tegen Nicolaas Boys op een zeer voortvarende seizoenstart uit te draaien. Vorig jaar nog met een Houdini-act in de vierde klasse gebleven, nu zeven punten uit de eerste vier wedstrijden en een 0-3 voorsprong in de eerste helft.

Hoe anders zag de wereld eruit na de wedstrijd. Op het laatst nog een 4-3 nederlaag en eindigend met nog maar negen man. Roodenburg was er dus alles aan gelegen om op het eigen Sportpark Noord een goed resultaat neer te zetten. Het helpt dan niet om een uur met tien man te moeten spelen, maar ondanks dit gegeven kwamen de blauw-zwarten nog met 1-0 voor en dat het in blessuretijd nog 1-1 werd tegen SJC was een domper, maar toch heerste er tevredenheid over de puntendeling.

Het was een primeur voor de ploeg uit Leiden-Noord dat het hoofdveld goed genoeg bevonden werd en er weer op echt gras gevoetbald kon worden. Het was even wennen voor de thuisclub, maar na ruim tien minuten verlengde Gokhan Yazici de bal met zijn hoofd, alleen kon Achraf Azarkan in vrijstaande positie de keeper niet passeren.

Even later werden de bezoekers gevaarlijk met een kopbal tegen de lat en mocht Roodenburg ook niet klagen toen een handsbal geen strafschop opleverde. Na een half uur beging Sabir Serraj een niet handige overtreding op de rand van het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip, gaf in eerste instantie een gele kaart, maar toen hij de ernst van de blessure zag kreeg Serraj een rode kaart voorgeschoteld.

De wedstrijd lag een minuut of vijfentwintig stil en de speler van SJC werd met hoogstwaarschijnlijk een enkelbreuk met een ambulance afgevoerd. Wij van LAV wensen deze speler een goed herstel toe! Leidsman Brouwer, gespecialiseerd in het herkennen van voetfouten bij inworpen, hervatte de wedstrijd. Doelman Oguzhan Yazici was het half uur goed doorgekomen, want met een katachtige reactie pareerde hij de elfmeter en ook de rebound was een prooi voor hem. En zo werd de brilstand bij rust bereikt.

Na de pauze volgde een moeilijke fase voor de ploeg van Nouri Essaoui, maar met een paar katachtige reflexen hield Yazici zijn ploeg in de race en was hij een keer kansloos, dan werd de bal van de lijn gekeerd. De ploeg uit Noordwijk bleef volharden in hoge ballen en afstandsschoten. Roodenburg hield stand met een tomeloze inzet en counterde via rechtsbuiten Nordin El Hamami verschillende malen gevaarlijk. Uit een voorzet van hem kreeg Azarkan een ideale kopkans op vijf meter van het doel, maar de doelman wist nog zijn hand tegen de bal te krijgen.

Tien minuten voor tijd werd de zeer goed spelende Gökhan Yazici aangespeeld. ,,Ik kreeg een goede voorzet van El Harmani, kon de bal aannemen en uit de draai inschieten en zo was de keeper kansloos. Na die openingstreffer ben ik met mijn lengte als een veredelde laatste man gaan spelen. Zij bleven de lange bal hanteren en het was doodzonde dat de organisatie even weg was en een SJC speler in blessuretijd vrij kon inkoppen. Vorige week hebben we ook al een overwinning weggegeven in de slotfase, ook al voelt deze toch anders met zo`n lange tijd met een man minder te hebben gespeeld. De ideale beloning had natuurlijk geweest als ik na de gelijkmaker die vrije trap niet tegen de paal had geschoten. Met twee overwinningen hadden we nu in de top 3 gestaan, maar ik ben er van overtuigd dat we daar nog in de buurt gaan komen. Ik heb vroeger in de jeugd al bij Roodenburg gespeeld en toen onze keeper en mijn neef vroegen of ik ook niet terug wilde komen leek me dat een goed idee. Ik heb daar zeker geen spijt van gehad en heb het prima naar mijn zin.”

Om weer richting de bovenste plaatsen te gaan zal een overwinning volgende week uit tegen Hazerswoudse Boys een goede stap zijn. Dat zal evenwel geen appeltje, eitje worden want de Boys hielden koploper Zevenhoven op 2-2.

Roodenburg-SJC 1-1 (0-0). 78. G. Yazici 1-0, 91. Den Elzen 1-1. Scheidsrechter: Brouwer.

Basisopstelling Roodenburg: O. Yazici, Marzak, Serraj, Rijsdam, Zoulali, Mkadmi, Mizab, G. Yazici, EL Hamami, Matoug, Azarfane.

Basisopstelling SJC: Haasnoot, Van Duyn, Zethof, Den Elzen, Glasbergen, Steenvoorden, Barkel, Altena, Van der Zalm, Vllasaku, Taskin.