Training Levens Reddend Handelen via Leidenamateurvoetbal
Wat in het dagelijks leven geldt, is ook van kracht voor sportvelden. Soms gaat het fout en ontstaan er levensbedreigende situaties. Recent ondervond LAV dat ter plekke bij het duel tussen Voorschoten’97 en LFC. Het liep godzijdank goed af doordat er direct en adequaat ingegrepen werd. Gelukkig loopt het vaker goed af, maar soms is het verloop anders omdat er geen mensen zijn die weten hoe te handelen. LAV kwam al eerder in gesprek met een partij die dit samen met ons wil opzetten om mensen te trainen en dan met name die betrokken zijn bij wedstrijden. Elke handeling kan erger voorkomen immers.
Brit van der Hulst en LAV sloegen de handen ineen en willen voor de komende tijd avonden beschikbaar stellen om mensen te trainen levensreddend handelen te kunnen verrichten. Dat kan op een club, maar er zijn ook mogelijkheden om leden van clubs bij elkaar te brengen op een leerzame avond. Voor nu inventariseren wij of een club daar behoefte aan heeft of dat individuen zich willen inschrijven voor nader te bepalen avonden. Bij interesse mail even naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl en geef jouw naam door plus 06 nummer. Dat geldt tevens voor de bij LAV aangesloten clubs. Wanneer er voldoende animo is, zullen wij ons binnen enkele weken weer melden! Levens redden, wie wil dat niet?
Nu meer over de training:
Training Levens Reddend Handelen
Waarom deze training volgen?
Elk jaar krijgen 17000 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand, De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten start met reanimeren en een AED (Automatische Externe Defibrillator) inzet. Daarnaast raken mensen door allerlei ongelukken bewusteloos en stikken er mensen/kinderen in voedsel of voorwerpen, door adequaat te handelen in deze situaties kan je levens redden.
Tijdens de training Levens reddend handelen leer je:
- Wat te doen bij bewusteloosheid
- Wat te doen bij verstikking
- Reanimeren en de AED inzetten
Wij geven de trainingen aan de hand van praktijkvoorbeelden, die ook tijdens de training vanuit de deelnemers ingebracht kunnen worden. Tijdens de training krijg jij vooral praktische informatie die je gelijk toepast. Je oefent de vaardigheden op een reanimatiepop en een trainings-AED. Je leert hoe je een bewusteloos slachtoffer in de stabiele zijligging neerlegt en hoe je deze blijft controleren, verder train je vaardigheden om een persoon die stikt te helpen.
Na de training ontvang je een Certificaat van de NRR (Nederlands Reanimatie Raad) en een boekje met de theorie en praktijkinformatie.
Iedereen die een reanimatiecursus heeft gevolgd, kan zich aanmelden als burgerhulpverlener (dit is vrijwillig). Krijgt iemand een hartstilstand bij jou in de buurt, dan krijg je direct een oproep op je mobiel om in actie te komen. Hiermee kan jij levens redden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een reanimatiecursus.
Duur: 3 uur
Kosten:Â 30,– pp
Samen Leren Zorgen
Samen Leren Zorgen verzorgt deze training.
Mijn naam is Brit van der Hulst, ik ben een BIG geregistreerde verpleegkundige en een bevoegd, bekwame en ervaren docent verpleegkunde en biedt bedrijven en individuele deelnemers vol enthousiasme scholingen en trainingen aan op het gebied van alle thema’s van de zorg.
Tevens ben ik instructeur reanimatie en AED, opgeleid door en lid van de Nederlandse Reanimatie Raad waardoor ik vol passie ook EHBO en reanimatie trainingen kan geven. Ik werk samen met andere trainers en opleiders zodat we een complete scholing kunnen aanbieden.
Interesse? Mail met redactie@leidenamateurvoetbal.nl