FC Rijnvogels maakt het Katwijk lastig

Aan uitslagen in oefenwedstrijden in de aanloop naar het nieuwe seizoen kunnen niet al te veel conclusies worden verbonden. Wel aan wat de nieuwkomers in hun mars hebben. Puzzelstukjes in elkaar passen, speelwijze prediken, kortom een uitdaging voor eveneens een nieuwe man op De Kooltuin, Danny Hijzelendoorn. Na afloop van het met 4-2 verloren duel met plaatsgenoot v.v. Katwijk blikt hij toch min of meer tevreden terug.

,,Jammer dat het in de laatste minuut nog onnodig 2-4 werd waardoor de uitslag enigszins geflatteerd werd. Hij doelde op het knullig balverlies op het moment dat dit simpelweg niet nodig was. Hijzelendoorn lichtte toe dat hij momenteel bezig is met de verdedigende organisatie en die stond vandaag in zijn optiek goed. ‘Katwijk scoorde twee keer uit dode spelmomenten en heeft verder niet al te veel kansen afgedwongen. Het is belangrijk dat de jongens ‘steeds fitter worden en zich de komende weken verder ontwikkelen’ , is de opdracht die Hijzelendoorn zichzelf heeft gesteld. Los hiervan, ook met dode spelmomenten alert zijn de Vogels dit keer de kop kostte.

Al met al werd het een leuke intergemeentelijke oefenpot. Katwijk had met name in de tweede helft bij vlagen een overwicht en etaleerde snelle combinaties. In de eerste helft leek Hijzelendoorn zijn in eerste instantie beoogde elf te laten starten en had het er alle schijn van dat er ten opzichte van de vorige oefenwedstrijden meer structuur binnen de lijnen ontstond. Weliswaar hadden de bezoekers de beste mogelijkheid om de score te openen, maar doelman Pim van der Plas wilde van geen wijken weten. Na een gelijk opgaand half uur verzilverde Maxim van der Meer een puike voorzet van Peer van Paasen door vallende het leer achter Stan van Bladeren te knikken. Nog voor de pauze trok Ruben Doesburg met een snoeiharde pegel in de winkelhaak, na een afgeslagen corner, de zaken weer recht, 1-1.

Direct na de pauze namen de Vogels weer een voorsprong. Was het een voorzet of een doelpoging van Sem van Oosten die in verre hoek achter Van Bladeren neerdaalde? Het deed niet ter zake en het werd 2-1. De bewoners van De Krom lieten het er niet bij zitten en namen vervolgens het voortouw. Eerst redde Van der Plas nog knap maar de doelman moest zwichten bij een inzet van dichtbij waarmee Sietse Brandsma de zaken weer in balans bracht: 2-2. Vervolgens een frivool combinerend Katwijk dat na een counter via de vrijstaande Mohammed Tahari simpel de 2-3 mocht aantekenen nadat Van der Plas eerder al redding had gebracht. Hijzelendoorn stuurde in het laatste kwartier een vrijwel nieuw team binnen de lijnen maar dat bracht geen soelaas ondanks enkele mogelijkheden. Dat het geklooi in de laatste minuut nog een Katwijkse treffer van Des Kunst op een presenteerblaadje kreeg aangeboden deed er niet meer toe.

Note redactie: later deze week een interview met de nieuwe trainer van FC Rijnvogels en pal na onze officiële herstart (12/8) blikken we vooruit op de derde divisie, die zoals bekend veel eerder start dan de competitie onder de divisies.

 

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!