KNVB komt in de lucht met promotie/degradatieregeling

Drie dagen voor de start van de competitie heeft de KNVB bekend gemaakt hoe de p/d-regeling voor het seizoen ’24-’25 is vastgesteld. Zie hieronder het overzicht voor district West 2.

https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/28909/pd-regeling-west-2-mannen

Vooral in de tweede en derde klassen is de degradatieregeling nog stevig. Omdat er in Nederland liefst negentien tweede-en derdeklassers te veel zijn, wordt in die klassen voor het derde seizoen op rij een versterkte degradatieregeling uitgevoerd.

Het aantal rechtstreekse degradanten is in deze klassen teruggebracht van drie naar twee. Maar in het slechtste geval degraderen uit tweede en derde klassen met veertien ploegen vier teams (twee rechtstreeks, twee via de nacompetitie).

Dat is 29 procent van het aantal ploegen. In de eredivisie zou dit betekenen dat vijf van de achttien clubs zouden kunnen degraderen.

In de vierde klassen, zowel op zaterdag als zondag, zijn er minder zorgen. Alleen de hekkensluiter degradeert rechtstreeks.

Vanzelfsprekend promoveert in elke klasse de kampioen rechtstreeks en is er nacompetitievoetbal om promotie voor de periodekampioenen.

West I, 3B (Kagia en EMM’21)

3E KLASSE A T/M D
De kampioenen promoveren naar de 2e klasse.
De periodekampioenen spelen volgens een nog vast te stellen schema samen met de
herkansers van 2e klassen A en B zaterdagvoetbal een nacompetitie voor twee plaatsen in de 2e klasse.
De nummer 11 van de 3e klasse A en de nummers 11 en 12 van de 3e klassen B t/m D zijn herkanser en spelen volgens een nog vast te stellen schema met de  periodekampioenen vande 4e klassen A t/m E zaterdagvoetbal een nacompetitie voor  zeven plaatsen in de 3e klasse. De nummers 12 en 13 van de 3e klasse A en de nummers 13 en 14 van de 3e klasse B t/m D degraderen naar de 4e klasse.

Kortweg:

1B: nr 11, herkanser, nrs 12 en 13 degradatie

2C: nrs 11 en 12 herkanser, nrs 13 en 14 degradatie

3A: nrs 11 en 12 herkanser, nrs 13 en 14 degradatie (ook in West I)

4A: nrs 12 en 13 herkanser, nr 14 degradatie

Bron: KNVB

Redactie
Redactie
Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!