Lopend Vuurtje (aflevering 6, seizoen ’24-’25), 13-20 september

Als intro neem ik jullie deze week graag mee in een voetbalanekdote die bij mij op plopte, nadat ik in een der voetbalnieuwsbrieven las, dat er ergens op de velden een ambulance nodig was, omdat een van de 7-7 spelers flink geblesseerd was geraakt aan een enkel. Waarmee uiteraard sterkte en beterschap gewenst!

Vorige week las ik met plezier dat Meerburg tegenwoordig miraculeuze moeders kent. Moeders die lekker 1x per week een balletje trappen. Zoals mijn voetbalvriendinnen en ik ooit trendsetters waren en gingen voetballen, zetten wij ook de trend om als moeders te gaan voetballen. Er ontstond een waar veterinnenteam bij RCL, welke in een later stadium verkaste naar Meerburg. Elke woensdag onder de bezielende leiding van Frans Reijken, bij de meeste zaalvoetballers inmiddels bekend als scheidsrechter. Wij waren niet de enigen, dus de KNVB begon met de opzet van een veterinnentoernooi.

Wij reisden af naar de Meern, alwaar op de parkeerplaats een ambulance stond. Nieuwsgierig als een van onze spelers was, vroeg zij de ambulancebroeder wat er aan de hand was. Zijn antwoord was: ‘mevrouw, er is hier vanavond een risico-toernooi’. Voor ons reden genoeg om eens achter de oren de krabbelen en misschien toch maar eens met voetballen te gaan stoppen. Wandelen op de woensdagavond, leek toch een beter plan.

Over tot de orde van de dag, het nieuws van deze week.

Valken ‘68

Op de website van Valken ’68 een uitnodiging van de Sportdag on Wheels op 6 oktober 2024. Tijdens deze unieke multisportdag, kan d.m.v. clinics kennis worden gemaakt met o.a. rolstoelhockey, rolstoelhandbal en rolstoeldansen. Het evenement start om 13.30 uur in sporthal de Wasbeek in Sassenheim. Deelname is gratis, maar van tevoren inschrijven via de website www.unieksporten.nl wordt wel aangeraden.

Voorschoten ‘97

De JO15-5 van Voorschoten ’97 fietste afgelopen zaterdag, bij wijze van warming up, naar de uit wedstrijd bij DoCoS.

Dat de jeugd sowieso goed bezig is in sportpark Adegeest, blijkt wel uit de prachtige Voorschoten Award in de categorie jeugd, welke aan Silvan Woertman werd uitgereikt. Silvan is niet alleen speler van Voorschoten ’97, maar ook trainer en scheidsrechter. Een voorbeeld voor anderen dus.

RCL

Voorzitter Frits Wentholt schreef op de website van de rood-witten een mooi epistel over opstartproblemen en de vele vrijwilligers die op veel vlakken actief zijn, en dus ook hun stinkende best doen. Hij vroeg leden om begrip, om geduld en tijd. Gewoon omdat niet alles direct op te lossen is en al helemaal niet snel genoeg naar een ieders zin. Ook begrip en geduld maken een sportief en succesvol seizoen. Altijd handig om in het achterhoofd te houden.

Foreholte

Donderdag j.l werd bij Foreholte de wedstrijd AS Monaco-Barcelona gespeeld. Wat een spektakel en dat onder de bezielende leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

LeidenAmateurVoetbal

De competitie gaat eindelijk beginnen en LAV gaat er samen met de clubs, sponsoren en volgers weer een mooi seizoen van maken. Daarbij kunnen we nog steeds steun gebruiken om onze werkzaamheden te verrichten. U kunt bijvoorbeeld ’tikkievriend’ worden voor een tientje of donateur voor 71 euro voor een seizoen. Teken je in voor twee seizoenen als donateur dan ligt de prijs slechts op 99,95 euro. Uiteraard zijn er meer mogelijkheden. Zie daarvoor het complete plaatje op onze homepage onder het kopje ‘Sponsoren’. Vorige week trapte ons team overigens het seizoen af met een boottocht door Leiden en daarna sloten we met een deel van de crew bij de Wakende Haan (Vrouwensteeg Leiden, een aanrader!), net als Rondvaart Leiden ook al een partner van ons. De foto is gemaakt door onze Jan van der Lubbe.

EMM ‘21

De mini Champions League van EMM’21 is dringend op zoek naar helpende handen. Heb je zin om op zondagochtend blije gezichtjes te zijn van 3 tot 5-jarigen en schroom je niet om de kleinste voetballertjes te ontvangen, teams in te delen en mooie, internationale shirts uit te delen. Neem dan contact op via vrijwilligers@emm21.nl en mijn eigen ervaring leert: dit is met verve, de leukste categorie voetballers die je kunt bedienen.

LSVV ‘70

Bij LSVV’70 wordt het startende seizoen, zoals gebruikelijk, ingeluid met een spetterende seizoen opening op 21 september. Dit alles uiteraard inclusief zanger, drankjes en snacks. LSVV speelt zoals bekend bij UVS in de Kikkerpolder. Overigens spelen de mannen van Freek Jansen en Jan Nonkes wel nog een uitwedstrijd bij Warmunda op sportpark Overbos.

Waar ik deze week de spits mocht afbijten, in navolging van een overigens indrukwekkend rijtje Leidse voetbal-bekendheden, was trainer Freek Jansen een dag later aan de beurt om plaats te nemen achter de microfoon, om de vragen van LAV podcast-maker Remco Mentink te beantwoorden. Houd dus de website van LAV in de gaten, want een podcast met Freek, de man achter de bal, moet een genot zijn om naar te luisteren.

Meerburg

Bij Meerburg een unieke kans voor sponsoren: de verzorgbox (inclusief EHBO-kit, coldpack, coldspray en jawel, neusverband) met bedrijfsnaam. Uiteraard staat het ook ouders vrij met de pet rond te gaan en zodoende hun namen op de box te zien shinen. Een origineel en ook nog functioneel cadeau in geval van blessures (waar we uiteraard niet op hopen).

Info en bestellingen via sponsoring@vvmeerburg.nl

Teylingen

De Club van 100 van RLVV Teylingen sponsort bidons en afgelopen zaterdag was het dan zover. Pieter Kniest heeft de 1e bidons uitgereikt aan de JO10-2. Dat de limonade uit deze bidons in de rust maar mag gaan smaken.

FC Oegstgeest

In het Leidsch dagblad van 17 september was te lezen, dat het recent georganiseerde vluchtelingen-toernooi zijn eerste vrucht heeft afgeworpen. Een van de deelnemers heeft zich als lid bij FC Oegstgeest aangemeld en zal daar in de selectie JO19 gaan spelen.

Roodenburg

Komende week starten de interne opleidingen voor jeugdtrainers bij Roodenburg. Prachtig dat de club dit in ere houdt en trainers blijft klaarstomen voor het begeleiden van de jeugd.

SJZ

21 september, een gedenkwaardige dag voor SJZ. A.s. zaterdag is het precies 79 jaar geleden dat de club werd opgericht in het toenmalige Patronaatsgebouw, nu welbekend als muziekcentrum. Het mooiste cadeau voor de club zou uiteraard winst voor alle teams zijn.

Na de promotie van Meerburg, leek een echte dorpsderby in Zoeterwoude te gaan verdwijnen. Ware het niet dat bij SJZ het glas altijd halfvol is en men niet vreest om creatief te denken. Er staat dus weer een mooie buren-derby op het programma in het dorp. Dat verdient een eerste derde helft van dit seizoen, met o.a. de oude garde van Stompwijk ’92 en SJZ, die voor het duel tussen de eerste elftallen, tegen elkaar zullen strijden. Al met al een prachtig initiatief in Zoeterwoude-dorp, een derde helft met leuke activiteiten en voor ieder wat wils.

En om op al deze feestelijke gebeurtenissen te kunnen proosten, drinkt men bij SJZ tegenwoordig uit herbruikbare, plastic bierglazen. Glas is immers langs de lijn verboden en voor velen onder ons, is een biertje tijdens een potje voetbal toch niet weg te denken. De slogan ‘altijd in beweging’ zorgt er hopelijk voor dat groei van het aantal bierbuiken bij de club uitblijft.

Lugdunum

Afgelopen dinsdag speelde Lugdunum nog voor de districtsbeker tegen Quick. Dat duel werd eerder uitgesteld. De Leidenaren waren al uitgeschakeld (Football Factory plaatste zich voor de volgende ronde waarin het thuis uitkomt tegen TAVV, red.), maar tankten toch enig vertrouwen door met 1-2 te winnen in Den Haag. Zakaria Bardaa en Houssin Bezzai scoorden voor de kikkers. Komend weekend start groen/wit in en tegen Stompwijk het competitieavontuur.

DoCoS

Ook dit speciale jaar waar we 450 jaar 3 oktober vieren loopt DoCoS op 2 oktober mee met de Taptoe. Wil jij onderdeel zijn van deze speciale editie en meelopen? Of wil je jezelf opgeven als begeleiding. Meld je dan simpel en snel aan via het formulier op onze website.

Sporting Leiden

Met het aantrekken van Loek Wansink en Pau Coll-Reig zet Sporting Leiden een volgende stap in het verder ontwikkelen van de jeugdopleiding. Loek en Pau zijn zeker geen onbekende binnen onze club. Na de fusie hebben zij vorm gegeven aan de eerste fase van het opzetten van de jeugdopleiding. Na een periode van rust is het bestuur verheugd dat in het seizoen 2024-2025 Loek en Pau weer in de TC Jeugdvoetbal Sporting Leiden plaats nemen en de leiding nemen om met de jeugdtrainers een volgende stap te zetten. We wensen de heren veel succes!

Sandra Akerboom
Sandra Akerboom
Columniste, RCL, rots in de branding sinds 2013, ontaard lief, altijd behulpzaam, vrouw in de redactie, sandra@leidenamateurvoetbal.nl

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!