Foreholte wint verdiend ondanks hectische slotfase

Tweede Klasse C- Het zonovergoten en sfeervolle Sportpark Elsgeest was zaterdagmiddag het decor van het treffen tussen Foreholte en Die Haghe. Beide standaardelftallen troffen elkaar nooit eerder. De druk bezochte wedstrijd leverde de ploeg van trainer Mohammed Bougrine, in de seizoenopening, de eerste drie punten op. Met 2-1 werden de Hagenaars huiswaarts gestuurd na een 0-0 ruststand. Het thuispubliek kreeg vooral na rust een ontketend Foreholte te zien, waarbij aangetekend dient te worden dat op slag van rust de bezoekers de tweede helft met tien man verder moesten. Die Haghe werd aan het eind van vorig seizoen geplaagd met een nagenoeg  totale leegloop van de selectie waardoor de ploeg aan kracht inboette.

In de eerste helft deden beide ploegen niet voor elkaar onder. De jonge ploeg van trainer Bougrine had zeker het meeste balbezit. Met goed positiespel kregen de gastheren een aantal mogelijkheden, waarbij Yassine Bensalah, voorheen Roodenburg, zich onderscheidde met een aantal uitstekende vrije trappen, die vooralsnog niet tot resultaat leidden. Nadat Ties Veenhof namens de thuisclub een kans miste op de openingstreffer kregen in dezelfde minuut de bezoekers een grote kans op een treffer. Doelman Matthijs Guijt redde. Met nog een zestal minuten voor rust werd een fraaie trap van Lars Berg richting ploeggenoot Joost Jansze door een Haagse verdediger onreglementair gestopt wat hem een rode kaart kostte. De toegekende vrije trap van Berg werd uitstekend verwerkt door de doelman. Kort daarop kreeg ex- Roodenburge  Achraf Azarfane een kopkans om met 1-0 de rust in te gaan. Hij verzilverde de mogelijkheid echter niet.

Direct na rust was het eenrichtingsverkeer, waarin de ene na de andere kans voor Foreholte zich aandiende. Van een wedstrijd was geen sprake meer. Het duurde evenwel tot de zestigste minuut voordat de score werd opengebroken. Eerst werd een doelpunt middels een ingekopte bal van Berg door de Haagse doelman nog gered, maar hij was even later kansloos op de inzet van Azarfane: 1-0. Nog in dezelfde minuut verdubbelde dezelfde speler de voorsprong: 2-0. Daarna kregen de gastheren een handvol kansen om de score op te voeren. De bezoekers  kwamen met een alles of niets offensief terug in de wedstrijd. Joey van der Vet kopte met nog een kleine tien minuten te gaan de aansluitingstreffer binnen. Het werd nog billenknijpen voor de Voorhouters, die de wedstrijd allang hadden moeten beslissen. In de slotfase kreeg de residentieploeg nog een grote kans op de gelijkmaker, dat was dan wel te veel van het goede geweest.

,,Een honderd procent verdiende overwinning van ons’’, sprak sterkhouder Berg na de wedstrijd. ,,We waren ook de eerste helft dominant en veel aan de bal. Minpuntje, te weinig kansen afgedwongen, maar het is lekker om te starten met drie punten. De magere 2-1 was zeker geen afspiegeling van de wedstrijd.”

Foreholte-Die Haghe 2-1 (0-0).  61. Azarfane 1-0,  62. Azarfane2-0,   81. Van der Vet 2-1.

Basisopstelling Foreholte: Guijt, Hartog, Noordermeer, Ligtvoet, Drewes, Van Steijn, Veenhof, Berg, Azarfane, Bensalah, Jansze.