Sporting Leiden moet punten aan Nicolaas Boys laten

Vierde klasse A- Na een moeizaam seizoen waarin degradatie naar de vijfde klasse ternauwernood werd afgewend begint Sporting Leiden, de formatie van nieuwe trainer Paul Pikaar, vol goede moed aan een nieuw seizoen. In een uitwedstrijd tegen het stugge Nicolaas Boys wist Marijn Goossens twee doelpunten te maken maar de thuisploeg maakte er drie en dus leverde de opening van het seizoen nog geen punten op.

Die uitslag was ook wel terecht, vertelt aanvaller Johan Hennekei: ,,Het was eerlijk gezegd gewoon een lastige wedstrijd. Wij zakten iets terug en hebben zo geprobeerd hen het voetbal moeilijk te maken. Zij kozen daardoor een aantal keer voor de lange bal achter onze verdediging en daar is ook de 1-0 uitgekomen. Onze grens stak de vlag nog omhoog maar daar ging de scheidsrechter helaas niet in mee. Zij speelden het betere spel en kwam ook op 2-0. Daarna hebben we er wel even een tandje bij gegooid en dat leverde gelukkig de aansluitingstreffer op, wat dan wel weer een goeie goal was van onze kant. Via de spits die de bal vasthield wisten we Marijn voor de keeper te zetten, die hem op zijn beurt goed binnenschoot.”

Een paar goede aanvallen zullen aanknopingspunten zijn voor Sporting met het oog op het verdere verloop van de competitie. Vandaag lukte het de ploeg niet om het bij vlagen aardige voetballen om te zetten in harde punten. Hennekei: ,,Die tweede helft speelden we prima, maar we kwamen door een penalty nog dieper in de problemen. Een voorzet vanaf de zijkant werd volgens mij prima verdedigd door Dimitri (Fakkel), maar die gozer gaat liggen en de scheids ziet er een penalty in. Daar heb je dan maar mee te leven.”

Vervolgend: ,,We gaven niet op en vonden opnieuw de aansluiting via Marijn. Ik lobde de bal over de verdediging heen en hij maakt hem af. We hebben in ieder geval laten zien dat we kunnen knokken als het nodig is en ik maak me dan ook geen zorgen voor de rest van het seizoen. Nicolaas Boys is een stugge ploeg die volgens mij al lang samenspeelt, dus geen schande om hier te verliezen. We willen het in ieder geval beter doen dan vorig seizoen en met de nieuwe spelers erbij heb ik er vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Komend weekend is Sporting Leiden voor het eerst gastheer. Warmunda komt dan op bezoek. Een week later, en na de Leidse feestdagen, trekt de formatie van Pikaar richting Noorden voor de ontmoeting bij NSV’46

Nicolaas Boys – Sporting Leiden 3-2 (2-0). Doelpuntenmaker Sporting Leiden: Goossens (2 x) Rood: Fielemon.

Auteur: Michel de Jongh

Redactie
Redactie
Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!