ROAC ‘vergeet’ te winnen in Haarlem

Derde klasse B (zondag)- Op sportpark Egelantierlaan is ROAC er niet in geslaagd drie punten mee te nemen op bezoek bij Alliance’22. In Haarlem dacht de ploeg van Bart Jansen al aan de terugreis toen een verkregen 0-1 voorsprong werd verspeeld in de extra tijd. Vooral Bart Jansen baalde van de twee verloren punten, hoewel de trainer erkende dat de uitslag wel in lijn was met de krachtsverhouding.

,,Dit is ook ROAC. Niet ver na de wedstrijd zijn de spelers al weer met andere dingen bezig dan de wedstrijd. Tuurlijk baalden zij ook even na de 1-1, maar bij mij blijft het wel meer hangen tot dinsdag. We waren met de gehele selectie op pad omdat ook het tweede moest aantreden tegen deze leuke tegenstander. Daarom werd het alsnog wel een leuke dag met dito derde helft, hoewel het tweede in de slotfase onderuit ging. Dus in sportief opzicht was het wel wat minder allemaal.”

Jansen erkende dat ROAC in de tweede helft in fasen niet onder de druk uitkwam van de gastheer. ,,Daar hadden we moeite mee, ja. Nu kunnen we echt wel verdedigen en raken niet snel in paniek, maar helaas duurde de wedstrijd net even te lang. De 1-1 viel zo ongeveer in de zevende minuut van de extra tijd. Als trainer kan ik ook reëel zijn en de gelijkmaker was an sich terecht te noemen. De ploegen ontliepen elkaar niet al teveel.”

,,Alliance heeft een jonge, energieke en voetballende ploeg. Ik had hen al een keer kunnen bekijken dus ik was niet verrast over hun speelwijze. Voor de neutrale kijker was het best een aardige wedstrijd, maar als trainer kijk je daar wel wat anders tegenaan wanneer je zo lang op voorsprong staat. Overigens een goal in de eerste helft die er mocht zijn. Thijs van Seggelen had een crosspass in huis die op waarde werd geschat door Martijn van Trigt. Hij kapte zijn tegenstander uit en prikte binnen. Het mag duidelijk zijn dat we bij ROAC blij zijn dat hij terug is. Bij SJC heeft hij op hoger niveau gespeeld en voor ons is hij een absolute meerwaarde.”

Na de rust nam de thuisploeg meer initiatief en een minuut of twintig voor tijd bracht de trainer van de Haarlemmers een extra spits. ROAC werd teruggedrongen. ,,Toch lag er ruimte voor ons om hen pijn te doen, maar dat deden we niet altijd even goed. Bij 0-2 kan je zo’n pot op slot gooien. Het had allemaal wat geduldiger en zorgvuldiger moeten gebeuren vanaf onze kant.”

Jansen is blij dat het spel op de wagen is. ,,Wij hebben bewust gekozen voor een latere start. Dit had te maken met het feit dat we lang hebben doorgetraind vanwege de afscheidswedstrijd van Freek Heemskerk op de finaledag van LAV. Tot eind juni zijn we bezig geweest en daarom zijn we ook een week later gestart. De aanloop richting de competitie was al lang zat. Ook moeten wij er rekening mee houden dat we een selectie hebben van 28/29 man. Er zijn clubs die werken met 40 tot 45 man en dan kan je wat risico’s lopen.”

De oefenmeester ziet het seizoen fris en met optimisme tegemoet. ,,Er staat een leuk team waarbij er diverse jongens nadrukkelijk op de deur kloppen. Dus er valt wat te kiezen en ze houden elkaar scherp. Of de keuze voor de doelman is gevallen? Laat ik zeggen dat Dammes van der Poel en Tijn van der Geest dicht bij elkaar zitten. Ze hebben beide hun specifieke kwaliteiten. Als je ze zou samenvoegen, heb je eigenlijk de ideale doelman. Uiteindelijk heb ik nu gekozen voor Dammes na vanzelfsprekend aan beide doelmannen uitleg te hebben gegeven. Dammes heeft de hele voorbereiding mee gedaan en Tijn ontbrak nog wel eens. Laatstgenoemde heeft het uitstekend gedaan vorig seizoen en is ook zeker niet afgeschreven. Hij is nog jong zat en wordt op zeker nog beter. Voor Dammes ligt dat wat anders. Tijn heeft het goed opgepakt en veel van zijn vrienden spelen in het tweede. Maar nogmaals; het is niet in beton gegoten en het is voor een trainer prettig om twee goede keepers in huis te hebben.”

Basisopstelling ROAC: D. van der Poel, Van der Meer, W. van der Poel, Boere, Van As, Koek, Van Benten, Van Seggelen, Hogenboom, Bentvelzen, Van Trigt.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!