Overtuigend Valken’68 geeft Monster weinig hoop (plus nabeschouwingen)

Eerste klasse B- Valken’68 had wat recht te zetten na de nederlaag tegen LFC van vorige week. En het straalde precies dat uit in een eerste halfuur waarin het de basis legde voor de thuiszege op SC Monster.

De Westlanders verrasten vorige week op de openingsdag met een zege op het Zoetermeerse DSO, vers gedegradeerd uit de vierde divisie. De fusieclub uit Monster (2012) werkte zich met twee kampioenschappen in twee jaar op van derde naar eerste klasse. In de equipe van Derek van der Plas troffen zij een tegenstander die het moment aangreep om te laten zien dat het elke week anders kan zijn op het niveau van de eerste klasse.

De thuisclub nam binnen 25 minuten afstand door een fraai lobje van de jarige Samet Arikan en een uitgespeelde treffer van middenvelder Dunke Lagerberg. Na een onderbroken uitbraak van de bezoekers bracht kilometervreter Joshua Cooper (foto) de bal voor het doel. Lagerberg ramde vol risico de 2-0 in de touwen. Daarna nam Valken gas terug, maar de SC kwam de hele eerste helft niet verder dan een paar halve kansen.

Na de thee trad Valken aan met Sten Schaap op de plek van Sammy Zandbergen, die in de basis terugkeerde na blessureweken. De voorsprong werd met veel inzet verdedigd, al werd bij het uitverdedigen te snel voor de lange bal gekozen. Dat was in die fase te makkelijk voor de ‘reuzen’ bij Monster achterin, stuk voor stuk een kop groter dan Arikan, Cooper en Gregor Zalewski. In de loop van de tweede helft maakten zij met hun beweeglijkheid en snelheid juist weer het verschil in Valkenburgs voordeel.

Even leek een gevreesde 2-1 het kantelpunt te worden, maar de inzet van spits Jordi van Maanen verdween net naast het doel van Frank Kardjani. De bezoekers zochten het natuurlijk met de lange mannen in opportunistisch spel, maar veel gevaar leverde dat niet op. Invaller Jurgen Warbout verprutste met een slechte aanname een schaarse mogelijkheid.

De bevrijdende 3-0 viel een kwartier voor het einde. Uitblinker Cooper verdiende een vrije trap op twintig meter van doelman Willem Jan Broch. Die wist de zuiver geplaatste inzet van Zalewski niet te keren. Daarmee was het verzet wel gebroken, al bleven de bezoekers het met een heel arsenaal invallers dapper proberen.

Valken’68 mag komende zaterdag de overtuigende zege een vervolg geven tegen het sterk gestarte Voorschoten’97.

Valken’68 – SC Monster 3-0 (2-0). 18. Arikan 1-0, 24. Lagerberg 2-0, 76. Zalewski 3-0.

Valken’68: Kardjani, Van Duijvenvoorde, Oudshoorn, Slootweg, Van Duijn, De Mooij, Lagerberg (78. Wietsma), Zandbergen (46. Schaap), Zalewski (85. Kralt), Cooper, Arikan (85. Bouhamed).

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!