TAVV koestert niet meer verwacht punt (1-1)

Derde klasse E – TAVV leek bij Haastrecht, na het verlies van vorige week in de openingswedstrijd tegen ESTO, opnieuw op weg naar een nederlaag, maar in de blessuretijd van de wedstrijd kwamen de Ter Aarders toch nog op gelijke hoogte. De bezoekers werden daarbij overigens wel een handje geholpen door de thuisploeg, want een verdediger van Haastrecht was zo vriendelijk om de bal in eigen doel te koppen (1-1).

TAVV-speler Nick Straver blikte terug op de uitbeurt van zijn ploeg. ,,Haastrecht scoorde al na vijf minuten spelen uit een corner de 1-0. We hadden vooraf met elkaar afspraken gemaakt over de wijze waarop we verdedigend staan bij hoekschoppen, maar die afspraken zijn we niet nagekomen. Het was nota bene hun kleinste speler die in onze vijf meter vrij kon inkoppen, dat mag natuurlijk niet gebeuren. Later in de eerste helft herstelden we ons iets, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Haastrecht dacht in de tweede helft op 2-0 te komen, maar deze treffer werd, in mijn ogen terecht, afgekeurd. Wij waren zelf niet bij machte om vol druk te geven en mogelijkheden te forceren. We leken op weg naar een nederlaag, maar in blessuretijd viel ons doelpunt dan toch. Mike Keijzer slingerde de bal voor de pot en hun doelman leek de bal makkelijk te kunnen vangen, maar een verdediger van Haastrecht kopte de bal via de lat in zijn eigen doel. Niet veel later floot de scheidsrechter af en zo werd het dus toch nog 1-1. We zijn vandaag heel goed weggekomen en daarom moeten we dit punt koesteren. Het was zwaar ondermaats van onze kant en dat moet volgende week echt beter’’, aldus de aanvaller tot besluit.

Dat moet dan gaan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Groeneweg. Ook dan zal TAVV het moeten doen zonder spits Eric van der Hout. De aanvaller raakte vorige week ernstig geblesseerd en lijkt voorlopig niet in actie voor de blauw-witten te kunnen komen.

Haastrecht – TAVV 1-1 (1-0).  5.1-0 , 90+2 e.d. 1-1.

Basisopstelling TAVV: Zweers, El Mariami, Broekhoven, Verwoerd, Konings, Smoorenburg, Van Wijk, Keijzer, Straver, Verzaal, De Lange.