ROAC na sterke tweede helft naar een terechte puntendeling

Derde klasse B (zondag)– Alliance’22, De Meteoor, AFC Taba, Tos Actief en de tegenstander van vandaag Saenden zullen bij de doorsnee voetballiefhebber weinig warme gevoelens oproepen. Mocht ROAC zich handhaven dan volgen er volgend jaar op zaterdag hoogstwaarschijnlijk aansprekende tegenstanders als mogelijk onder meer Meerburg, UVS, DoCoS, ASC, TAVV en EMM’21. De wedstrijd was er een met twee gezichten. ROAC deed niet al teveel goed voor rust, maar na een puik tweede bedrijf mag er weer met een positief gevoel vooruit gekeken worden.

De wedstrijd begon een half uur later, aangezien consul Perry Veilbrief eerst het hoofdveld afkeurde en de aanvangstijd naar 14.30 verschoof, aangezien het vijfde op het kunstgras veld pas om 14.15 was afgelopen. Maar Veilbrief, vroeger al onnavolgbaar bij het eerste, vond plots het hoofdveld weer bespeelbaar. Het vijfde elftal van ROAC bleef in de eerste helft een rol spelen, omdat de basdreun uit hun muziekbox luid en duidelijk te horen was op het hoofdveld, aangezien er gezien de leeftijd van de meeste toeschouwers weinig pilletjes in omloop waren werd dit maar matig gewaardeerd.

Tijdens de eerste helft zat er weinig muziek in het spel van de thuisclub, al moet gezegd worden dat de ploeg uit Wormerveer de bal makkelijk liet rondgaan met Arsenio Dihalu als absolute uitblinker. Het duurde een kleine twintig minuten eer de paarswitten van zich lieten horen middels een kopbal van Yoek Bentvelzen, die van de lijn werd gehaald. Na een half uur volgde er een kleine opleving, eerst werd Bentvelzen weer gevaarlijk nadat hij door Bart Hoogenboom was aangespeeld en Jay Koek had een knap zondagsschot in huis die nog net door de keeper uit de uiterste hoek werd getikt.

De  voorsprong van 0-2 bij rust was zeker terecht en beide doelpunten waren fraai uitgespeelde aanvallen. In een eerste helft waar een zekere scheidsrechter beginnend met een N en eindigend op een s hoogstwaarschijnlijk geen enkele gele kaart had getrokken zag de dienstdoende leidsman kans om maar liefst vijf gele kaarten uit te delen.

Op de foto de doelpuntenmakers van de thuisclub, op links Yoek Bentvelzen en op rechts Wessel van der Poel.

De omniclub kwam voortvarend uit de kleedkamer en dat resulteerde al na vijf minuten in de aansluitingstreffer van Bentvelzen, die een doorkopbal van nieuwe aanwinst Martijn van Trigt slim met zijn hoofd verlengde 1-2. Bentvelzen: ,,Ik zag de bal plots voor me en reageerde alert, ook belangrijk om weer een beetje vertrouwen te krijgen na onze matige eerste helft. Net als het team speelde ik ook een lekkere tweede helft, tot de laatste tien minuten, nadat ik een tik tegen mijn kuit had gekregen. Het is geen toeval dat beide doelpunten uit een dood spelmoment vielen, aangezien wij daar gericht op trainen. Ik denk dat we met de komst van Van Trigt en de terugkeer van Dammes van der Poel er iets sterker op zijn geworden en wij moeten ondanks deze twee gelijke spelen gewoon voor de Play-Offs  gaan. Dat we volgend jaar op zaterdag gaan spelen vind ik een prima zet, het is toch leuker voetballen tegen bekenden die bij andere regioclubs spelen.”

Nadat er eerst nog een treffer van Van Trigt was afgekeurd volgde na een minuut of tien al de gelijkmaker, uit een vrije trap kopte Wessel van der Poel de bal snoeihard in de kruising: 2-2. Even later had een vloeiende aanval een beter lot verdiend. Koek brak op rechts door, gaf een lage voorzet, de overstap van Van Trigt getuigde van spelinzicht, alleen schoot Hoogenboom de bal richting Cafetaria De Halte.

Het werd een boeiende tweede helft waar Saenden ook hun mogelijkheden kreeg, twintig minuten voor tijd werd er in eerst instantie een kopbal van de lijn gehaald en in de rebound kon Dammes van der Poel laten zien dat hij niet voor niets is teruggekeerd op het oude nest. Met een katachtige redding voorkwam hij een zeker doelpunt. Verdediger Wessel van der Poel had de man van de wedstrijd kunnen worden als hij in blessuretijd de bal in kansrijke positie goed onder controle had kunnen krijgen. Beide ploegen konden bij het laatste eindsignaal wel leven met een gelijkspel.

Gelukkig volgde er een spannende tweede helft, aangezien er aan ROAC 5 al voldoende aandacht is besteed. Volgende week gaan de Rippers naar Amsterdam, niet naar de club van de tegenwoordig overal verstand van hebbende Jack van Gelder, maar naar AFC Taba.

ROAC-Saenden 2-2 (0-2). 23. Heine 0-1, 37. De Droog 0-2, 50. Bentvelzen 1-2,   54. Van der Poel 2-2. Scheidsrechter: Ozcan

Basisopstelling ROAC: D. van der Poel, Van der Meer, W. van der Poel, Boere, Van As, Koek, Van Benten, Van Seggelen, Hogenboom, Bentvelzen, Van Trigt.

Basisopstelling Saenden: Valente, De Droog, Savastano, Satar, Bus, Manuputty, Gosman, Heine, Dihalu, Heijnis, Wijndal.