Krakerrr van de Week: Teylingen – DoCoS

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de ontmoeting in de derde klasse E zaterdag tussen Teylingen en DoCoS. LeidenAmateurVoetbal blikte samen met doelmannen Mitchel van Abswoude (DoCoS)  en Wessel Zonjee (Teylingen) vooruit naar het komende treffen.

Teylingen en DoCoS kwam elkaar in het verleden, toen nog als zondagclubs, in competitieverband regelmatig tegen, maar tot een officiële ontmoeting in de zaterdagklasse kwam het er tot nu nog niet van. Beide clubs speelden overigens in de voorbereiding op dit seizoen vriendschappelijk tegen elkaar, toen waren de Leidenaren met 0-4 te sterk voor de Sassenheimers.

Mitchel, wat mogen we dit seizoen van DoCoS verwachten?

,,Door het stoppen van vaste krachten Michael van Voorthuijzen, Mitchel Klein, Rowan Peet en Chris van Empel en ook het vertrek van Kenneth Maaskant(naar UVS, SN) zijn we dit jaar veel ervaring kwijtgeraakt. Dat is natuurlijk jammer, maar dat biedt ook weer kansen voor de wat jongere spelers. Ik denk dat er in onze selectie voldoende spelers zijn die de potentie hebben om hen adequaat te vervangen, maar dat zal soms ook wel even tijd nodig hebben. Met de komst van Carlos Gerard van Kickers’69 hebben we in ieder geval een speler erbij gekregen die er direct staat. Daarnaast is Sipan Khalid (die komende zaterdag, vanwege een schorsing, niet beschikbaar is, SN) weer terug na een lange blessure. Sipan is een jongen die makkelijk scoort en in de eerste competitiewedstrijd bij BSC’68 liet hij zien dat hij het doelpunten maken nog niet verleerd is. Het is denk ik van belang dat we dit seizoen al voor de winterstop de nodige punten pakken. De laatste jaren begonnen we steeds slecht aan het seizoen en daarna de achtervolging in moesten. Vorig jaar lukte het ons uiteindelijk pas op de laatste speeldag om ons rechtstreeks te handhaven, dat scenario moeten we dit seizoen zien te voorkomen’’, aldus Van Abswoude.

Hoe schat jij de sterkte van Teylingen in?

,,We hebben in de voorbereiding weliswaar vrij makkelijk van ze gewonnen, maar daar hecht ik niet zoveel waarde aan. Beide ploegen hadden de training net hervat en er werd veelvuldig gewisseld in die wedstrijd. Teylingen maakte op mij overigens wel een goede indruk. Er was veel beweging op hun middenveld, dus daar zullen we zaterdag rekening mee moeten houden. Teylingen beschikt ook over de nodige routine, alles bij elkaar denk dat ik dat beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd zijn.”

Van Abswoude zelf zal komende zaterdag op Sportpark De Roodemolen overigens niet onder de lat verschijnen. De Leidenaar kwam de eerste twee competitiewedstrijden van dit seizoen in actie, maar zal de komende twee duels op de bank plaatsnemen. Volgens afspraak zal Marijn van der Plas, overgekomen van LFC, tegen Teylingen en Zwammerdam als doelwachter voor de Morsploeg fungeren. Na deze duels zullen trainer Jesper Neuteboom en keeperstrainer René van Giezen gaan bepalen wie het komende seizoen de vaste doelman bij de wit-roden zal gaan worden.

Voor Van Abswoude is de concurrentiestrijd overigens geen onbekend fenomeen. In zijn veertien jaar als selectiekeeper heeft de Leidenaar vaak moeten strijden voor een plekje onder de DoCoS- lat, maar uiteindelijk kwam de loyale clubman altijd weer bovendrijven.

,,In de loop der jaren heb ik inderdaad vaak moeten concurreren met andere keepers. Soms moest ik dan even op de bank zitten, maar vaak werd er toch weer een beroep op mij gedaan. Van alle concurrenten die ik heb gehad vond ik trouwens Coen Offerman de beste. In mijn ogen had Coen de potentie om op een hoog niveau bij de amateurs te keepen, maar een hardnekkige handblessure zorgde ervoor dat hij helaas al op vrij jonge leeftijd moest stoppen als keeper. Of ik dit seizoen de vaste doelman van DoCoS ga worden, is dus nog even de vraag. Marijn en ik hebben allebei specifieke kwaliteiten. Ik denk dat de gekozen speelwijze ook een rol zal gaan spelen bij de uiteindelijke beslissing van de technische staf’’, zo eindigt de Leidenaar.

In tegenstelling tot bij tegenstander DoCoS is er bij Teylingen geen enkele twijfel welke doelman komend seizoen onder Sassenheimse de lat staat. De 33-jarige Zonjee is sinds jaar en dag vaste keuze bij de Roodemolen-ploeg en dat zal tegen de Leidenaren niet anders zijn.

Teylingen, vorig seizoen kampioen van de vierde klasse A, leek na de bekerwinst bij Kagia klaar voor de competitiestart tegen Groeneweg, maar het debuut in de derde klasse zaterdag eindigde in een deceptie voor de formatie van nieuwe trainer Alan Campfens. De bezoekers wonnen met maar liefst 1-5 van de rood-zwarten, die zich een week later gedeeltelijk revancheerden met een gelijkspel bij ASC. Komende zaterdag gaat Teylingen op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen. Zonjee blikte kort terug op de valse start van zijn ploeg.

,,Na de winst bij Kagia begonnen we vol vertrouwen aan onze eerste competitiewedstrijd, maar dat liep inderdaad niet volgens plan. We stonden binnen no time met 0-2 achter en deze tegenslag zijn we in die wedstrijd niet meer te boven gekomen. Ik beschouw deze nederlaag maar als een collectieve off-day van onze kant. Tegen ASC ging het een week later al stukken beter, met een beetje meer geluk waren we daar met de winst vertrokken’’, aldus Zonjee.

Hoe schat je de sterkte van de huidige Teylingen-selectie in?

,,Er is bij ons, op Sam Witkamp na, niemand vertrokken. Er is een aantal jongeren die zich goed ontwikkelen, dus ik denk dat we in de breedte sterker zijn geworden. Daarnaast trainen we dit seizoen voor het eerst, tot eind oktober, drie keer per week. Dat was in het begin even wennen voor sommige spelers, maar ik denk dat we hiermee een goede conditionele basis voor de rest van het seizoen gaan leggen. We spelen dit seizoen tegen veel voor ons onbekende teams, dus na pas twee gespeelde wedstrijden is het wat lastig in te schatten waar we precies staan. Ik denk dat we pas halverwege de competitie een duidelijker beeld hebben, maar op dit moment is denk rechtstreekse handhaving een hele reële doelstelling’’, zo vindt de Sassenheimer.

Jullie troffen DoCoS in de voorbereiding op dit seizoen. Wat was jouw indruk van die ploeg?

,,Ik vind dat DoCoS een heel aardige ploeg heeft. Voor de rust waren we gelijkwaardig aan elkaar, maar in de tweede helft namen ze, qua score, afstand van ons. Misschien was de 0-4 uitslag wat geflatteerd, maar dat we zaterdag aan de bak kunnen lijkt me duidelijk. Ondanks dat het een vriendschappelijk potje was, hebben we komende zaterdag wat recht te zetten. We begonnen dit seizoen met verlies, daarna een gelijkspel, dus dan lijkt mij nu winst een mooie volgende stap”, zo blikte de doelman naar het treffen met de Leidenaren vooruit.

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!