Kickers stelt danig teleur met thuisnederlaag tegen DVC

Vijfde klasse A – Het is Kickers’69 ook in de derde wedstrijd van het seizoen niet gelukt om een driepunter bij elkaar te voetballen. Op het programma stond oorspronkelijk een uitwedstrijd tegen DVC, maar omdat er in Delft gewerkt wordt aan een nieuw veld spraken de clubs af om thuis- en uitwedstrijd om te draaien, wat op het eerste oog zou zorgen voor een onverwacht thuisvoordeeltje voor de Kickers zaterdagmiddag. Bekend terrein kon echter niet voorkomen dat er een harde 0-5 nederlaag werd geleden.

Het eerste seizoen in de vijfde klasse resulteerde voor Kickers in een prima vierde plek als eindklassering. Over de zomer is de ploeg wat ervaren mannen kwijtgeraakt en dus moet er weer het een en ander aan automatismen in de ploeg worden geslepen, zoveel is duidelijk geworden na de wedstrijd tegen DVC. Middenvelder Adriaan Roos zag in eerste instantie nog een open eerste helft: ,,Zelf had ik nog een schot dat op de kruising belandde, maar we hadden wel moeite om in de buurt van hun goal te komen. Het schortte hem toch wel aan een goeie eindpass. Als je naar de eindstand kijkt is het bijzonder dat het 0-0 stond bij rust, het gevoel was op dat moment nog wel goed en we hadden halverwege nog alle vertrouwen in een goede afloop.”

Dat liep anders. Binnen tien minuten in de tweede helft hadden de bezoekers er twee in liggen. De tegenstander probeerde er een fysieke wedstrijd van te maken en daar konden de Kickers volgens Roos te weinig tegenoverstellen: ,,We zijn niet het meest fysieke team in onze competitie en hebben dit jaar veel jonge jongens die nog moeten schakelen van juniorenvoetbal naar seniorenvoetbal. Eigenlijk waren we te passief in deze pot. Als dan na een uurtje de 0-3 valt, zakt de energie weg uit het team en loop je uiteindelijk met een dikke nederlaag van het veld af. Natuurlijk ben je daar achteraf teleurgesteld over, vooral omdat we deze wedstrijd beschouwden als een goeie kans om wat punten te pakken.”

Afsluitend: ,,Normaal gesproken ligt onze kracht juist in de felheid en kunnen we een tegenstander echt bij de keel grijpen. Volgende week willen we dat weer laten zien als we tegen Alphen spelen.”

Kickers ’69 – DVC 0-5 (0-0).

Auteur: Michel de Jongh

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010