Zwammerdam in blessuretijd nog langszij ASC

Derde klasse E – Beide teams bivakkeren in de onderste regionen, nu is er begin oktober uiteraard nog geen reden tot paniek, maar een overwinning zou voor zowel Zwammerdam als ASC toch welkom zijn. Vorig jaar konden de clubs zich nog op het laatste moment veilig spelen, waar de thuisclub zelfs beslissingswedstrijden voor nodig had om zich te handhaven in de derde klasse. Aangezien de KNVB op het allerlaatste moment in al haar wijsheid besloot om toch weer tot een verzwaarde degradatieregeling over te gaan telt ieder punt. ASC hield er uiteindelijk één punt aan over, al zal de 2-2 eindstand zo niet aanvoelen. De thuisclub vierde het gelijkspel als een overwinning.

De teams kwamen het veld op en Status Quo met “What ever you Want” schalde uit de luidsprekers, ongetwijfeld bedoeld om de eigen club te steunen, maar de bezoekers lieten zien dat zij net iets meer wilden. Zo volleyde Sean Goebel net over en leek Joost Bierhuizen ongehinderd op het doel af te kunnen gaan, maar werd hij net voldoende gehinderd.

Rond de twintigste minuut hadden de groenhemden hun beste periode, een fraaie voorzet van Justin op Mitchell Bons werd naast gevolleyd en even later schoot laatstgenoemde net naast. Na een half uur volgde de verdiende openingstreffer van Jelle Schouten: ,,Ik denk dat wij een goede eerste helft speelden. Net voor mijn doelpunt lanceerde ik Berhang Sartib, die helaas tegen de keeper schoot. Even later anticipeerde ik goed door voor mijn man te komen en resoluut onze eerste treffer van dit seizoen binnen te schieten, al had ik liever een overwinning gevierd. Voor de rust kregen we ook nog enkele mogelijkheden om de score uit te breiden. Het was een zwaar veld en ik zat er op een gegeven moment aardig doorheen, het was ook geen toeval dat ons hele middenveld werd gewisseld. We scoren moeilijk en missen nog een paar spelers, maar ik vind dat we zeventig minuten goed gespeeld hebben en helaas konden we op het einde de bal voorin niet vasthouden. Toch kan mijnsinziens de eerste overwinning niet lang uitblijven.”

De Zwammerdammers kwamen beter uit de kleedkamer en werden via Vlatko Lazic en Mitchell Bons gevaarlijk. De 0-2 kwam een beetje uit de lucht vallen, er volgde een dieptebal en Koen Woudenberg leek de bal terug te spelen, alleen tekort en naar eigen zeggen werd hij aangetikt. Sartib had daar geen boodschap aan en omspeelde de keeper en scoorde beheerst.

In de “Week van de Scheidsrechter” liet de leidsman al deze week bij een LAV item optekenen dat hij Bas Nijhuis een voorbeeld vindt. Hij leidde de wedstrijd prima al waren beide ploegen ook heel respectvol naar elkaar toe.

De wedstrijd leek beslist tot Justin Bons zijn uitstekende traptechniek etaleerde door met een bekeken schot de aansluitingstreffer binnen te schieten. Het was vrouwen en kinderen eerst voor ASC en toen Jeroen van Dorp vlak voor tijd een kopbal op drie meter van het doel miste, leken de Oegstgeestenaren de zege binnen te slepen. Maar dat was buiten Vince Angenent gerekend. ,,Ik heb pas acht trainingen mee gedaan, sinds ik overgekomen ben van Woubrugge, ik kreeg in de voorbereiding een enkelblessure en kan hooguit een helft meedoen. Ik werd in de zomer gebeld door trainer Erwin van der Zee en ik vond het wel een uitdaging om in de derde klasse te spelen en heb daar tot op heden zeker geen spijt van. Ik kwam er in de zestigste minuut in en om dan gelijk zo belangrijk te zijn voor het team is heerlijk. De treffer zat er eigenlijk al een beetje aan te komen, aangezien ASC bijna ieder bal lukraak wegtrapte. Het was zeker niet mijn mooiste goal, maar ik twijfelde geen moment toen ik de kans op de gelijkmaker kreeg en de ontlading was heerlijk. Het voelt als een overwinning en onze doelstelling blijft gewoon handhaving.”

,,Als we winnen, blijven we ongeslagen”, is een Cruyffiaanse opmerking, die in Zwammerdam in de rondte gaat, maar ook na drie gelijke spelen heeft Damme nog niet verloren!

Volgende week gaan de Zwammerdammers naar Leiden om het op te nemen tegen DoCoS om een week later de clash aan de Spoorlaan tegen Aarlanderveen te spelen. De Good Old neemt het op het eigen sportpark Overveer op tegen TAVV.

Zwammerdam-ASC 2-2 (0-1). 29. Schouten 0-1, 70. Sartib 0-2, 75. J. Bons 1-2, 90.+3 Angenent 2-2.                      .                                                                    Scheidsrechter: Mulder

Basisoptelling Zwammerdam: Van Dorp, Reijer, Kremer, Woudenberg, Van Vliet, De Groot, Lazic, J. Bons, M. Bons, Boot, Van Riessen.

Basisoptelling ASC: Nieuwenhuis, Van Bergen, Goebel, Jansen, Schouten, Schipholt, Bertels, Van der Boog, Van Rooyen, Bierhuizen.

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!