Hazerswoudse Boys mist teveel kansen, MMO profiteert

Vijfde Klasse A (zaterdag) – Het moeilijkste wat er soms is, is doelpunten maken. Hazerswoudse Boys had uit tegen MMO de uitgelezen kans om te winnen, maar MMO sloeg op de beslissende momenten toe in de wedstrijd. Als je één goal meer maakt dan de ander, dan win je. Zo simpel is het eigenlijk. Op sportpark MMO in Hoogmade werd het 2-1.

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van een vrijwilliger van MMO. Hazerswoudse Boys nam het initiatief vanaf het begin van de wedstrijd. Een inzet van Milan van Vliet uit een vrije trap van Ryan Graafland werd door MMO-doelman Albin van Wieringen verwerkt tot een corner. Ivo van Vliet, die veelvuldig werd gezocht door zijn ploeggenoten, probeerde een bal vanaf een afstand in de bovenhoek te krullen. Uit een voorzet van Juul Gorissen wist Milan van Vliet zijn kopkans niet te verzilveren.

In minuut 24 kon Vogelaar een voorzet van Ryan Graafland niet promoveren tot een doelpunt. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Uit het niets scoorde Lorenzo Korte de 1-0 voor MMO via een assist van Ricardo Ouwerkerk. Zeven minuten later scoorde Graafland de 1-1, op aangeven van Milan van Vliet. In de resterende minuten van de eerste helft bleef het gelijk.

Na rust was er meer strijd. In de 47ste minuut schoot Korte hoog over toen hij de kans kreeg om MMO opnieuw op voorsprong te brengen. Er waren wat minder mogelijkheden in de tweede helft. MMO speelde heel matig en Hazerswoude Boys had teveel energie in de eerste helft gestopt. Ook uit een vlot lopende aanval kreeg Gorrisen het leder ook niet binnen. Jelle van Tol van MMO maakte een goede indruk in de tweede helft.

De kampioen van de vijfde klasse uit het seizoen 2022-2023 kroop langzaam maar zeker uit z’n schulp. Mede dankzij de goed ingevallen debutant Syabonga Mthiyane. Hij was in het begin nog zoekende, maar vond zijn draai in deze wedstrijd. Hij was goed aanspeelbaar. In minuut 85 scoorde de neiuwkomer de belangrijke 2-1 op aangeven van Thomas Bakker. Uit een hoge voorzet van Tijn van der Meent deed Bakker een uiterste poging om de bal binnen te houden, en bediende Syabonga, die voor een leeg doel kon intikken. In de 90ste minuut kreeg Jasper Stolwijk de mogelijkheid op de gelijkmaker uit een voorzet van Graafland, maar ook hij miste de zoveelste kans voor Hazerswoudse Boys.

De smet op de gestolen en gelukkige overwinning van de ploeg van Yorick Boon was de knieblessure van Rick van der Geest, opgelopen in de extra tijd. Hazerswoudse Boys verloor zo de tweede wedstrijd van het seizoen, de ploeg van Robert Swart heeft veel talent, maar moest de kansen afmaken. Volgende week gaat MMO op bezoek bij Bernardus. En Hazerswoudse Boys ontvangt DVV Delft.

MMO-Hazerswoudse Boys  2-1 (1-1).vScoreverloop: 25. Korte 1-0, 33. Graafland 1-1, 85. Mthiyane 2-1.

Opstelling MMO: Van Wieringen, Van der Meer, Bax (De Groot), Van der Hoorn, Van der Geest, Zwaan (Syabonga Mthiyane), Van Tol, Ouwerkerk, Van der Fits (Bakker), Van der Meent, Korte (Hoogendoorn).

Opstelling Hazerswoudse Boys Van der Reest, Gorissen, Ties Tijssen, Gordijn, Van Meurs, Justin van Vliet, Graafland, Mijer, Milan van Vliet (Wahle), Stolwijk, Vogelaar.

Auteur: Shravan Dielbandhoesing

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010