Tweede zege Jong Valken’68, Kickers’69 de dupe

Jong Valken’68 heeft in de groepsfase van de Huurmaat LAV Cup ook het tweede duel gewonnen. In Leimuiden werd Kickers’69 met 2-3 verslagen. De vijfdeklasser is hierdoor uitgeschakeld in dit toernooi, terwijl de Valkenburgers en LSVV’70 doorgaan naar de tussenronde.

Angelo Leverock: ,,Wij begonnen zeer behoudend tegen een sterk voetballende ploeg. Toch kwamen we al snel op achterstand, maar niet veel later maakten we alweer de 1-1 door Jarno Braakman. Een ongelukkig doelpunt van Brian van Vliet zorgde voor een hernieuwde voorsprong voor de bezoekers. Ook na rust voetbalden zij beter en de 1-3 was een logisch gevolg. In de laatste vijfentwintig minuten werd het wel meer gelijkwaardig en in die fase kon Braakman zijn tweede maken. Kevin Ekelschot had er nog bijna 3-3 van gemaakt, maar Valken68 verdiende zonder meer de overwinning.”

Collega Mike de Boer: ,,Een leuke pot voor beide ploegen. Doordat de O-19 een wedstrijd had moesten we veel spelers van 2 een paar van 1 en twee van lagere elftallen gebruiken om een team samen te stellen. Maar dat is dus gelukt. Valken startte lekker vlot met veel rondspelen op het grote grasveld van Kickers. al snel opende Mike Glasbergen de score. Door een verdedigende fout van Stijn Kalee (die de bal gewoon weg had moeten werken als laatste man zijnde) kreeg de thuisploeg een kans die ze gelijk konden benutten: 1-1 Vlak daarna in minuut 13 was er een mooie aanval over veel schijven en een prima voorzet van Thomas Duiker die in eigen doel werd gewerkt. Tot aan de rust was Valken wel sterker maar verzuimde om de voorsprong te vergroten.”

,,Na rust veranderde het spelbeeld niet veel in deze sportieve leuke wedstrijd.
Quinten Wolff maakte er al snel 1-3 van voor ons. Daarna ging het spel lekker heen en weer en maakten de gastheren nog de 2-3. De marge voor ons was te klein, maar we bekeren in elk geval lekker door.”

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010