Huurmaat LAV Cup: RCL in aantrekkelijk duel langs LFC

In groep 17 won RCL gisteravond in eigen huis van LFC. De Leiderdorpers stonden halverwege al met 1-0 voor om uiteindelijk te finishen bij een uitslag van 3-2. LFC plaatste zich desalniettemin al voor de volgende ronde en dat is voor de RAcing Club ook vrijwel zeker, tenzij FC Rijnvogels 2 ruim wint in het slotduel tegen de ploeg van Alex Redel.

De winnende trainer: ,,Vandaag een goede pot gespeeld tegen een leuke tegenstander. Beide ploegen wilden voetballen. We startten goed aan de wedstrijd en waren in het eerste halve uur de betere ploeg. We konden steeds de vrije man vinden waardoor we een aantal keer gevaarlijk waren in de aanval. Roy Weenink maakte op fraaie wijze de 1-0 uit een vrije trap. De laatste tien minuten voor rust kwam LFC wat beter in de wedstrijd. Na rust hadden we wat meer moeite met de snelle spitsen van de bezoekers en maakten ze 1-1. Vanaf de aftrap echter een goede aanval via Roy, Tommy Sinteur en Robin Brasker waardoor laatstgenoemde vrij op de keeper af kon lopen en kon scoren. Daarna over en weer wat kansen. Sven van Overloop kopte een voorzet van Jake van Heusden binnen waardoor het 3-1 werd. Daarna kwam LFC er nog een aantal keer gevaarlijk uit en daaruit viel de 3-2. Al met een leuke en goede pot van onze kant waarbij ik een aantal jongens aan het werk heb gezien die niet altijd basis spelen, maar het vanavond goed deden.”

Collega Mo el Abdallaoui: ,,Geen goede eerste helft van onze kant, niet goed aan de bal, vaak balverlies en nauwelijks kansen gecreëerd. Een typisch dinsdagavond pot waar een ieder zich wil sparen i.p.v. laten zien. Althans voor de rust. De tegenstander stopte veel energie in het spel, mede ook daarom hadden zij ook recht om op voorsprong te komen, dit gebeurde na een half uur spelen. Precies op het moment dat wij in de wedstrijd leken te groeien en domineerden kregen we een counter tegen, deze counter werd afgestopt met een overtreding op de rand van de zestien. De vrije trap werd mooi binnen geschoten. Daarna was het speelbeeld eigenlijk hetzelfde.”

,,In de tweede rondgang een aantal wijzigingen in het team en dat bood soelaas. Dit leidde dan ook tot 1-1 na tien minuten spelen via Tom Plezier. Maar direct erna keken we alweer tegen een 2-1 achterstand door balverlies op het middenveld. We bleven wel werken ondanks we deze tegenslag kregen. Ongeveer tien minuten later werd een counter over rechts van de tegenstander keurig afgerond. We schakelden hierna nog een tandje hoger en konden niet ver voor tijd voor de 3-2 maken door een mooie aanval over onze linkerkant waarna Tommy Bekooij mooi afrondde.”

,,Daarna hebben we ook nog een extra aanvaller ingebracht om de gelijkmaker te forceren. Dit leidde tot heel veel balbezit en de tegenstander ging zich ingraven om de overwinning eruit te slepen. We kregen ook nog wel kansen, maar telkens waren we niet scherp op de afronding. De grootste kans was vanuit een rebound van Tom Plezier, die de bal precies op het lichaam van de keeper schoot. De tegenstander moest de voorsprong met wilskracht verdedigen en kreeg nog rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Op basis van de 2e helft was een 3-3 uitslag terecht geweest. Maar op basis van de gehele wedstrijd heeft RCL terecht gewonnen.”

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010