Krakerrr van de Week: Foreholte – Alphia (plus alle na-en voorbeschouwingen)

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de ontmoeting in de tweede klasse C tussen Foreholte en Alphia. LeidenAmateurVoetbal blikte samen met Lars Berg (Foreholte) vooruit naar het komende treffen.

Tweedeklasser Foreholte kent een wisselvallige start van het seizoen. Na de overwinning in de openingswedstrijd op Die Haghe volgden nederlagen bij Oliveo en CVV Zwervers. Vooral dat laatste verlies (5-0) werd door de rood-witten als pijnlijk ervaren. De club liet op haar social mediakanalen weten dat de prestatie van het keurkorps van afgelopen zaterdag mag worden gekwalificeerd als de ‘slechtste wedstrijd van Foreholte 1 ooit’. Hoogste tijd dus om even bij te praten met Lars Berg, de aanvoerder van de Voorhouters.

De 23-jarige Berg is bezig aan zijn zesde seizoen als selectielid van Foreholte. Berg startte al op jonge leeftijd bij de plaatselijke voetbaltrots en werd niet veel later weggeplukt door ADO Den Haag. Na twee seizoenen in de Hofstad keerde Berg terug naar zijn oude liefde en is sindsdien de Elsgeest-club trouw gebleven.

Lars, wat mogen dit seizoen van Foreholte verwachten?

,, We zijn afgelopen zomer Gregor Zalewsk (hij stapte over naar eersteklasser Valken’68, SN) kwijtgeraakt. Gregor is een fantastische speler en dat hij het bij Valken’68 zo goed doet, verbaast mij dan ook niks. Daarnaast is Jimmy Voorn, onze linksback, gestopt en ook dat was een fikse aderlating. Gelukkig zijn er wel wat andere jongens bijgekomen. Ivo Smits is weer terug in de selectie en Rick Brabander kwam over van SJC. Daarnaast zijn Achraf Azarfane en Yassine Bensalah van vierdeklasser Roodenburg overgekomen. Ze gaven zelf aan in het begin even te moeten wennen aan het hogere niveau, maar dat hebben ze snel opgepakt. Beide spelers passen prima in onze spelersgroep en brengen net dat extra stukje creativiteit, wat we vorig seizoen misten. Achraf scoorde in de eerste competitiewedstrijd gelijk twee keer, dus dat was een mooie start voor hem. Alles bij elkaar denk ik dat we nu over een meer evenwichtige selectie beschikken dan vorig seizoen. Ik denk trouwens wel dat de huidige tweede klasse een stuk sterker is dan een paar jaar geleden. Door de versterkte degradatieregelingen van de laatste jaren zijn er nu geen zwakke broeders meer, waardoor promotie naar de eerste klasse alleen maar lastiger is geworden. We willen de komende maanden zoveel mogelijk punten pakken en daarna kijken wat er nog mogelijk is’’, aldus Berg.

Foreholte is de laatste jaren op allerlei gebied enorm gegroeid, maar het eerste elftal, al sinds mensenheugenis een stabiele tweedeklasser, lijkt een beetje op hetzelfde niveau te blijven hangen. Wordt het niet tijd dat Foreholte 1 zich gaat richten op promotie naar de eerste klasse?

,,Ik begrijp wat je bedoelt. We hebben een supergrote jeugdafdeling en alles rondom de selectie is uitstekend geregeld. Volgens mij is Foreholte twaalf jaren geleden gepromoveerd naar de tweede klasse en daar spelen we nu nog steeds. In al die jaren hebben we ons altijd redelijk makkelijk weten te handhaven, met af en toe een uitschieter naar boven. Twee seizoenen terug haalden we de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse, maar dat is toen niet gelukt. Meestal eindigde Foreholte ergens tussen plek vijf en acht. Foreholte heeft zeker de ambitie om naar de eerste klasse te promoveren, maar niet ten koste van alles. Foreholte wil naar de eerste klasse met voornamelijk zelf opgeleide spelers en gaat dus niet zomaar spelers van buitenaf halen’’, aldus Berg

Vervolgend:,, Waarom spelers bij Foreholte op relatief jonge leeftijd stoppen met selectievoetbal? Ja, dat is iets wat ik me ook afvraag. Bij Foreholte lijkt het een gewoonte te zijn, dat spelers stoppen als ze 26/27 jaar zijn. Superzonde, want volgens mij moeten je beste jaren als speler dan nog komen. Bij andere clubs zie je wel dat spelers tot hun dertigste jaar, of nog langer, doorgaan. Misschien is het aan de spelers van mijn leeftijdscategorie (Berg is 23 jaar, SN) om deze trend straks te doorbreken’’, zo meent de Voorhoutse captain.

Wat weet jij van komende tegenstander Alphia?

,,We zaten ook de vorige twee seizoenen bij Alphia in de afdeling, dus beide clubs kennen elkaar goed. Alphia beschikt over creatieve aanvallers en de rest van de ploeg is zeer degelijk. Na hun promotie uit de derde klasse heeft Alphia zich in korte tijd ontwikkeld tot een stabiele tweedeklasser en dat is best knap. De laatste twee seizoenen hebben we twee keer van ze gewonnen, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren. Ik denk dat beide ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn. Een uitslag durf ik je niet te geven, maar als je kijkt naar de huidige stand, Alphia heeft de eerste drie competitiewedstrijden gewonnen, dan zou je kunnen zeggen dat zij zaterdag licht favoriet zijn. Aan de andere kant spelen wij thuis en hebben na wij na die wedstrijd bij CVV Zwervers wat recht te zetten. Je kan er zeker van zijn dat iedereen bij ons is gebrand om tegen Alphia zijn beste beentje voor te zetten’’, aldus Berg tot besluit.

‘Randje 16’ (27): alle na-en voorbeschouwingen regioclubs

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!