FC Oegstgeest/ De Roy van Zuydewijn leeft zich uit bij Lugdunum (1-8)

Vierde klasse A  – FC Oegstgeest moet zich zaterdagmiddag in de Kikkerpolder hebben gevoeld als een kind in een snoepwinkel. De formatie van Huig-Jan Heeringa trakteerde zichzelf op een heerlijk voetbalmiddagje en tikte het arme Lugdunum van het kastje naar de muur. Dat de Leidenaren niet met een dubbele cijfers nederlaag werden afgeserveerd, was voornamelijk te danken aan Kevin Wassenaar. De Leidse doelman was regelmatig een sta-in-de weg voor de bezoekers, die uiteindelijk met een afgetekende 1-8 overwinning huiswaarts keerden.

Bij de fusieclub was er een opmerkelijke rol weggelegd voor Thijs de Roy van Zuydewijn. De verdediger (!) scoorde liefst vijf keer, waaronder een loepzuivere hattrick in het laatste kwart van de wedstrijd.

De bezoekers waren van meet af aan de duidelijk sterkere partij, maar verzuimden om al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Yannick van der Meel kreeg in het eerste kwartier twee goede mogelijkheden op de openingstreffer, maar beide keren toonde Wassenaar zijn keeperskwaliteiten. Van der Meel moest overigens niet veel later geblesseerd het veld verlaten.

Na een klein half uur spelen was het dan toch raak voor de bezoekers. Huig van Duijn mocht vanaf de rand zestien aanleggen en tegen diens kanonskogel had Wassenaar ditmaal geen verweer (0-1).  Na opnieuw enkele goede reddingen van Wassenaar, zorgde De Roy van Zuydewijn vlak voor rust voor de 0-2.

In de tweede helft gooiden de bezoekers alle remmen los en kon het publiek genieten van een spervuur aan Oegstgeestse aanvallen. Na de 0-3 en de rode kaart voor Zakaria Bardaa was het Leidse verzet definitief gebroken en liep de score in gestaag tempo op. In de laatste tien minuten van de wedstrijd leek de scherpte bij de fusieclub wat verdwenen, waardoor het scorebord uiteindelijk stokte bij een 1-8 stand.

FC Oegstgeest-rechtsback De Roy Zuydewijn kon terugkijken op een voor hem bijzondere wedstrijd. De ex-speler van onder meer de jeugd van Feyenoord was met zijn vijf doelpunten de onbetwiste Man of het Match en was kort na afloop van de ontmoeting zelf ook nog wat beduusd over zijn getoonde productiviteit. ,,Ik heb als jeugdspeler weleens een hattrick gescoord, maar vijf doelpunten maken is mij nog nooit gelukt. Na het uitvallen van Yannick van der Meel ging ik wat meer vooruitgeschoven spelen, maar dat dit zo zou uitpakken had ikzelf ook niet gedacht. Natuurlijk is dat niet alleen mijn verdienste, want ik kon een aantal keren profiteren van goed voorbereidend werk van mijn medespelers. Jongens als Marc Langeveld en Huig van Duijn weten natuurlijk wel hoe ze een balletje moeten neerleggen. Ik heb in het verleden vaak tegen hen gespeeld, maar samenspelen met hen bevalt mij toch een stuk beter”, zo besluit de aanvoerder met een grote grijns.

Lugdunum – FC Oegstgeest 1-8 (0-2) 25. Van Duijn 0-1, 42. De Roy van Zuydewijn 0-2, 55. De Roy van Zuydewijn 0-3, 57. Langeveld 0-4, 65. Van Duijn 0-5, 66. Touballi 1-5. 67. De Roy van Zuydewijn 1-6, 74. De Roy van Zuydewijn 1-7, 78. De Roy van Zuydewijn 1-8.

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Touballi, Boom, Berdai, Bardaa, Constancia, Atif, Faouzi, Harroui, Bezzai, Karasahin.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Wijsman, De Roy van Zuydewijn, Morin, Winkelman, De Ridder, Van der Meel, J. Driessen, Madsen, Van den Hoek, Langeveld, Van Duijn.