Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 19 oktober

Nootdorp- Foreholte

Een ontmoeting tussen de huidige nummers vier en elf van de ranglijst. De thuisploeg startte het seizoen met een gelijkspel tegen Nieuwerkerk om vervolgens onderuit te gaan in Rotterdam tegen Alexandria’66. Daarna kwam de schwung erin met een zege op Koudekerk (5-1) en Die Haghe (1-3). Foreholte opende met een overwinning, maar ging vervolgens drie keer onderuit. Op speeldag drie tikte de ploeg van Mo Bougrine de ondergrens aan en werd aan de kant geschoven door CVV Zwervers. Afgelopen zaterdag liep het beduidend beter bij de roodwitten en Alphia moest vol aan de bak om at the end Voorhout wel met een 2-3 zege te verlaten. Bougrine vond dat zijn ploeg recht had op meer en had niet gezien dat zijn ploeg onder deed voor de koploper. In het voetbal krijg je echter niet altijd waar je recht op hebt en dus moet een tweede driepunter gevonden gaan worden bij de ex- eersteklasser. Zoals zo zoetjes aan bekend heeft Foreholte het niet zo op uitwedstrijden. Vorig seizoen pakte het vrij jeugdige team bijvoorbeeld maar twee punten in de laatste acht ontmoetingen op verplaatsingen. De laatste uitzege dateert van 2 december 2023 toen Kagia in eigen huis werd geklopt.

RCL- Koudekerk

RCL steekt niet onder stoelen of banken dat de jacht dit seizoen geopend is op een prijs, bij voorkeur de hoofdprijs. Er zijn echter meer kapers op de kust en dat merkte de equipe van Alex Redel j.l. zaterdag. De Leiderdorpers kwamen er nauwelijks doorheen en Alexandria’66 bleek uiteindelijk een horde die niet te nemen was (1-0). Daarnaast verloren de gasten onderweg twee spelers met een blessure en daarvan moet worden afgewacht hoe het herstel zal verlopen. Na de eerste zeven punten uit drie wedstrijden volgde nu dus de eerste nederlaag en daardoor groeide het gaatje naar lijstaanvoerder Alphia al naar vijf punten. Koudekerk is de nieuweling in deze klasse en de overstap van de derde naar de tweede klasse is nog geen daverend succes. Vier wedstrijden gespeeld en even zo vaak een verliespartij. De equipe van Sander van Dijk scoorde pas twee keer en dat lukte ook op speeldag vier niet tegen TAC’90 (0-1). Toch gaf deze wedstrijd tot nu toe de meeste aanknopingspunten gezien het spel en gecreëerde kansen. Koudekerk wil dolgraag op het scorebord komen, maar zal het zonder twijfel lastig krijgen in de Bloemerd. Het is overigens al heel lang geleden dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband.

Overige wedstrijden: SVC’08- Oliveo, Alphia- CVV Zwervers, DONK- Nieuwerkerk, Graaf Willem II VAC- Alexandria’66, TAC’90- Die Haghe.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!