Onnodig spannende wedstrijd voor Kagia tegen AFC

Derde Klasse B (West I)– Kagia nam het op tegen AFC uit Amsterdam in een onnodig spannend duel voor de club uit Lisserbroek. De thuisploeg vergat zichzelf meerdere malen te belonen en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Zo bleef het tot het einde van de wedstrijd spannend en was het verschil slechts één doelpunt: 2-1.
De wedstrijd begon meteen met veel inzet van Kagia, dat al vroeg in de wedstrijd de Amsterdammers onder druk zette. Zo lag binnen tien minuten de bal al in het doel van AFC. De bal werd van de zijkant voorgegeven en daar kopte Elwin Kool de bal terug op Milan van Duijn, die op zijn beurt de bal met het hoofd in het doel werkte.
AFC liet zich niet van de wijs brengen door dit vlugge tegendoelpunt en vocht zich in de tweestrijd. De beide ploegen waren in deze fase van de wedstrijd aan elkaar gewaagd en zochten meermaals de aanval. Zo werd er bij beide teams zelfs een goal afgekeurd wegens buitenspel.
Halverwege de eerste helft was AFC nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar Kagia stond goed georganiseerd en hield het achterin redelijk dicht. De thuisploeg hield goed stand en probeerde de opbouw van de bezoekers te verstoren en creëerde hier zelfs kansen uit. Zo kreeg Kagia steeds meer het overwicht in de wedstrijd.
Dit resulteerde in een vlammende start van de tweede helft. De thuisploeg verdubbelde namelijk de score met de eerste actie na de rust. ,,Gijs (de Graaf) brak door op rechts en ik vroeg hem op de zestien en hij legde hem keurig terug en ik schoof hem met m’n rechter in de korte hoek”, aldus doelpuntenmaker Tijs van der Schinkel.
De ploegen legde veel energie in de wedstrijd en dit eiste ook z’n tol bij de spelers. Er werd over en weer flink wat gewisseld en dit bracht weer iets meer rust in het spel waardoor de kansen wel uitbleven.
Met nog zo’n twintig minuten op de klok maakten de AFC de wedstrijd ineens weer spannend. AFC drong al iets meer aan en speelde steeds meer op de helft van Kagia en dit leidde tot een lange periode van balbezit voor de bezoekers waarna de bal voor het doel werd gebracht en Aaron Middendorf de bal binnen schoot.
Zo beloofde het alsnog een spannende slotfase te worden en de intensiteit werd daarmee ook gelijk verhoogd. Het spel ging op en neer en kansen werden gecreëerd, maar Kagia verzaakte niet en trok de overwinning over de streep.
,, Ik denk dat we wel een goede pot op de mat hebben gelegd. We vertikten het om in de tweede helft de wedstrijd te beslissen en de 3-0 te maken en dan valt die 2-1 en dan zie je dat het toch wel heel paniekerig wordt bij ons. Dan maken we het onszelf eigenlijk onnodig moeilijk, maar dat is weer een verbeterpuntje voor de volgende wedstrijd. We moeten gewoon de kansen meer afmaken. We creëren ze wel, maar we maken ze niet en misschien is het ook wel een beetje de scherpte en het gemakzucht dat heerst bij een 2-0 voorsprong”, aldus Van der Schinkel die positief terug keek op deze overwinning.
Door de tweede zege op rij steeg Kagia naar de negende plaats op de ranglijst. Op 2 november gaat de formatie van Koen van der Vlugt op bezoek bij AMVJ uit Amstelveen dat alle vijf de wedstrijden tot nu toe verloor en de voorlaatste plaats inneemt.
Basisopstelling Kagia: Lensen, De Graaf, Modderman, Lobbezoo, Van Duijn, Kool, Barszczak, Hogewoning, Schoone, De Bruijn, Van der Schinkel.
Basisopstelling AFC: Kirschner, Middelkoop, Westerhof, Khattala, Daniel Vorst, David Vorst, Sonneborn, Bussman, Buddingh, Nijpels, Immink.