LFC ’thuis’ weer ijzersterk, koploper VUC lijdt eerste nederlaag

Eerste klasse B – Het lijkt er steeds meer op dat LFC prima kan aarden op het complex van VCS in Den Haag. Aan de Dedemsvaartweg werd dit keer lijstaanvoerder VUC geklopt (3-1). Eerder werden Valken’68 en RKDEO puntloos terug naar huis gestuurd.

De bezoekers openden wel beter en kregen in de openingsfase kansen. Vanuit een door Quinten van der Kaaij genomen hoekschop knikte Roy Speelman de 0-1 binnen, hoewel er zomaar nog een Leids hoofd tussen heeft kunnen zitten. Daarna kregen Roderick Meinema en Brent Biesheuvel kansen om de ploeg van Rob de Lange in een zetel weg te zetten. Moreno Pinas hoefde echter niet nog eens de gang naar het net te maken.

Omar Hamdi (op archieffoto) zag LFC vervolgens sterker worden. ,,In het begin waren we niet scherp en gaven we teveel ruimte weg. Na de 0-1 herpakten we ons en gingen we steeds beter voetballen. VUC moest steeds verder terug en nog voor de pauze hadden we de schade gerepareerd. Ahmed Vandi werd twee keer gevonden en hij rondde af middels een kopbal en een schot. Door die voorsprong ging het steeds makkelijker bij ons en ook nu kon je weer zien waartoe we dan in staat zijn.”

Na de rust wilde VUC uiteraard niet voor het eerst de felicitaties overbrengen aan de tegenstander en de bezoekers gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. ,,Ze kregen ook wel wat kansen, maar wij ook en de 3-1 was wel zo ongeveer de genadeklap voor hen. Een prima kopgoal van Mike Bekooij trouwens. Ik denk dat we daarna verzuimd hebben om er 5 of 6-1 van te maken, maar we waren niet minder blij met deze overwinning. Omdat Levi Marengo twee keer geel ontving, moesten we het nog wel een tijdje volhouden maar het leverde geen gevaar meer op voor ons en zo hebben we de drie thuiswedstrijden gewonnen. Nee, het blijft k.t dat we hier moeten spelen maar we maken er het beste van. Wel hoop ik persoonlijk dat we na dit seizoen terug kunnen keren in Leiden. Aan de Kade of waar dan ook en eventueel samen met een andere club. LFC hoort gewoon in Leiden te spelen.”

Tenslotte: ,,We spelen nu twee keer tegen Wippolder. Voor de beker en daarna voor de competitie. Interessante duels en we kunnen dan zien of we als groep stappen kunnen blijven maken. Het smaakt naar meer natuurlijk wanneer je de koploper verslaat en dat dit dan ook nog verdiend genoemd mag worden.”

Basisopstelling LFC: Pinas, Faloun, Hagens, Hamdi, Voorn, Zenzen, Mouchih, Bilbuljica, Vandi, Bekooij, Ouja.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!