dinsdag, april 30, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenValken’68 en Quick Boys 2 houden elkaar in evenwicht

Valken’68 en Quick Boys 2 houden elkaar in evenwicht

-

Na ruim vijf maanden geen wedstrijd gespeeld te hebben, mocht Valken’68 eindelijk weer de wei in. Op 7 maart werd Westlandia verslagen wat ook meteen de periodetitel op leverde. Het verhaal daarna mag bekend zijn. Corona gooide roet in het eten. Op 26 mei kwam de mededeling van de KNVB dat Valken’68 als koploper van de 2e klasse C haar opwachting mag gaan maken in de 1e klasse.

Op een warm Duyfrak speelde Valken’68 haar eerste wedstrijd tegen Quick Boys 2. Helaas nog niet op het hoofdveld. Het hoofdveld wordt op dit moment vervangen door een gloednieuwe kunstgras-mat. Bij de tegenstander veel oude bekenden van spelers die in het verleden ook het rood en geel hebben gedragen. En bij de thuisclub waren veel nieuwe gezichten waarneembaar. Zo bestond de verdediging van de eerste helft op Pepijn van Duijvenvoorde na uit allemaal nieuwe gezichten. Patrick Smit, Jelmer van Egmond en Peter Kuijt maakten hun debuut in het shirt van Valken’68.

Zoals je van een eerste wedstrijd kan verwachten begon het wat aftastend maar gaandeweg de eerste helft kwam Valken’68 beter in de wedstrijd. Na een half uur kwam door goed druk zetten van Matthijs de Mooij de bal bij Marc Langeveld. Hij zag de keeper te ver voor zijn doel staan en met een schitterende boogbal van 40 meter belandde de bal in het net. Een groot applaus vanaf de kant kwam hem toe. Vlak daarna moest Ruben van der Does met een fraaie redding handelend optreden om zo een snelle gelijkmaker te voorkomen. De kansjes daarna leverden geen doelpunten meer op dus een 1-0 ruststand was het resultaat.

Na rust brachten trainer Alan Campfens geflankeerd door Jan Ram (de nieuwe man van Valken’68 2) elf andere namen in het veld. Waaronder nieuwelingen als Gert Ravensbergen, Robbin van Dijk, Marc Zuijderduijn en Mike Zwijnenburg. Uit de eigen jeugd stroomde Rick Dijkhuizen door.

In de tweede helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd met veel momenten voor beide goals. In de 72e minuut belandde na een fraaie actie van Ravensbergen de bal bij Van Dijk die daarop de keeper passeerde. Zo leek Valken’68 eenvoudig op een 2-0 overwinning af te stevenen. Helaas ging het in de slotfase toch mis. Defensief geknoei zorgde voor de 2-1 en in de allerlaatste minuut was daar ook nog de gelijkmaker.

Een uitslag doet eigenlijk ook niet ter zake in een eerste oefenduel. Veel spelers hebben hun eerste minuten kunnen maken en beide spitsen hebben het net gevonden. Al met al een heel nuttig begin van een voorbereiding op een nieuw avontuur in de eerste klasse.

Opstelling Valken’68 1e helft: Van der Does, Smit, van Duijvenvoorde, Van Egmond, Kuijt, van Duijn, Zandbergen, Langeveld, Van der Bent, Arikan

Opstelling  Valken’68 2e helft: Blikman, De Vries, De Lange, Dijkhuizen, Redel, Ravensbergen, Star, De Vries, Van Dijk, Zuijderduijn, Zwijnenburg.