Voorschoten’97 (zo) doet een helft goed mee met Valken ‘68

Derdeklasser Voorschoten ’97 (zo) speelde dinsdagavond op Adegeest zijn eerste wedstrijd in de voorbereiding tegen nieuwbakken eersteklasser Valken ’68. De thuisploeg speelde voor rust alleraardigst en gaf goed partij aan de bezoekers, maar moest na de pauze toch zijn meerdere erkennen in de kwalitatief sterkere opponent. Na een 1-1 ruststand wonnen de Valkenburgers, die na rust met een volledig ververste formatie aantraden, toch nog ruim met 1-5.

Voorschoten ’97–aanvallers Rick van der Maas (terug van een langdurige blessure) en Satya de Boer bezorgden in de beginfase de Valkenburgse defensie handenvol werk en de openingstreffer van Van der Maas was dan ook zeker niet onverdiend te noemen (1-0). De eerste kans voor de bezoekers was pas een kleine tien minuten voor rust te noteren, maar nieuwkomer Mike Zwijnenberg (overgekomen van Warmunda) werd door Voorschoten ’97-doelman Jeroen Vlak van scoren afgehouden. Die goal viel niet veel later alsnog, op een kopbal van Chris de Lange was Vlak kansloos (1-1). De Boer kreeg in de slotminuut van het eerste bedrijf nog een goede kans op de 2-1, maar Valken ’68-keeper Ruben van der Does redde bekwaam.

Na rust was het klassenverschil tussen beide teams wel duidelijk zichtbaar en zorgden doelpunten van Marc Langeveld, Jeroen Oskam en Sven Boonstoppel (2x) voor een ‘normale’ einduitslag (1-5).

Voorschoten ’97-trainer Denis Luhulima, dit seizoen nieuw bij de club, was ondanks het verlies  zeker niet ontevreden over de prestatie van zijn ploeg. ,,De afspraak was dat we eerst wilden tegenhouden, om daarna te proberen de ruimte achter hun rug te zoeken. In de eerste helft lukte dat een aantal keren heel aardig, wat resulteerde in een goede goal van Rick van der Maas. Ik had voor de wedstrijd niet de illusie dat we dit potje tegen deze sterke tegenstander zouden gaan winnen, maar daar gaat het in deze fase ook niet om.”

Vervolgend:,, Mijn eerste indrukken van de club zijn goed, er zijn goede faciliteiten en ik heb hier een warm welkom gekregen. Het is  fijn werken met deze jonge groep en ik ben daarnaast blij met de terugkeer van ervaren jongens als Bennie Hoogewoning, Jordy van de Wijngaard en Frank van de Heuvel. We zijn natuurlijk maar net begonnen, maar de wedstrijd van vandaag stemt mij in ieder geval hoopvol’’,  aldus de Scheveninger tot besluit.

Voorschoten ’97 (zo) – Valken ’68 1-5 (1-1). 6. 1-0 Van der Maas, 40. 1-1 De Lange,  52. 1-2 Langeveld , 65. 1-3  Oskam , 70. 1-4 Boonstoppel ,81 1-5 . Boonstoppel

Basisopstelling Voorschoten ’97 : Vlak, Oerlemans, Mulder, Hoogewoning, Van de Wijngaard, Beelen, Broughton, Ammerlaan, Van der Maas, De Boer, Van de Heuvel

Basisopstelling Valken ’68:Van der Does, Redel, De Lange, Van Duijvenbode, De Vries, Zuiderduin, De Mooij, Ravensbergen, Van der Bent, Van Dijk, Zwijnenberg.