donderdag, juli 25, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenRob Jonkman: ,,Er staat een stevig fundament bij Teylingen"

Rob Jonkman: ,,Er staat een stevig fundament bij Teylingen”

-

Afgelopen zaterdag speelde Teylingen met SJC (6-0) en plaatste zich zo eenvoudig voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Dani Hoogkamer, Rik Prange, Pascal de Ridder, Melvin van Steijn en Nick Abels (2) deden de Noordwijkers pijn. De ploeg uit Sassenheim lijkt klaar voor een sterk seizoen, hoewel het nog wel de nodige vaste en waardevolle krachten moet missen. Trainer Rob Jonkman spreekt van een stevig fundament, maar blaast niet al te hoog van de toren.

,,We hebben best een pittige oefencampagne achter de rug met opponenten als Koudekerk, Foreholte, ASC en Kagia. In de beker werden we ingedeeld bij clubs uit de regio Den Haag en. Niet altijd even leuk en waardevol, maar we kwamen er in elk geval goed doorheen. Tegen SJC waren we simpelweg fitter en conditioneel verder en we konden zo afstand nemen. Over de eerste zes weken ben ik tevreden en nu is het zaak om dat te vertalen naar de competitie.”

Zoals gezegd heeft Jonkman niet de beschikking over een voltallige selectie. ,,Joey van den Berg is nog herstellende van een kruisbandblessure en we hopen hem er vanaf medio november bij te hebben. Jim Brugman heeft te maken met een terugslag van zijn knieblessure en Chris Guijt en Boris Postma bevinden zich ook nog in de lappenmand. Dennis van den Nouland komt op 1 oktober terug van een reis. Dus we kunnen zeker nog sterker worden als we compleet zijn, maar desalniettemin staat er nu ook al een stevig raamwerk.”

Teylingen werkte in de meest recente weken aan een basisteam en daarin bleek dat er veel voetbal in de ploeg zit. ,,Ook het tweede team doet het goed en bleef in de bekerstrijd Ter Leede en Rijnsburgse Boys voor. Dat zegt ook wel wat. In die zin staan we er beter voor dan in het voorbije seizoen. We hebben toen moeten werken met een smallere groep omdat er diverse spelers stopten. Nu zitten we ruim in het jasje en dat is prettig werken.”

Kenners tippen Teylingen als kanshebber voor een prijs. ,,Dat snap ik wel en ik vind dat we zeker in de top 5 moeten kunnen spelen. Verder ga ik niets roepen, want het is een beresterke poule met heel veel ploegen die iets willen pakken. Het verleden heeft aangetoond dat je niet zomaar even de vierde klasse verlaat. We lopen in elk geval niet weg voor verwachtingen, maar verder is het zaak om bescheidenheid te blijven tonen. Onze speelwijze is wat veranderd en daar zit tijd in om dat goed af te stemmen. Daarnaast moet ik er als trainer een hecht team van maken en daarna zien we wel verder. We zullen ergens in de competitie een verschil moeten gaan maken. Ik denk in elk geval dat we met Sam Witkamp en Van Steijn twee missing links erbij hebben en dat is een fine constatering. Zaterdag starten we tegen AVV Alphen. Een team waar veel wijzigingen zijn doorgevoerd. We gaan het zien, maar we zijn het haast verplicht om thuis te beginnen met een overwinning.”

Foto’s Teylingen-SJC met dank aan Peer Compeer

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read