Foreholte en Alphia delen de punten in enerverend duel

Tweede klasse C (zaterdag) – Na een teleurstellende vorige speelronde voor beide ploegen, waarin zowel Foreholte als Alphia ongelukkig onderuit gingen, stond de wedstrijd vandaag in het teken van herpakken in een zware competitie. Ondanks de nederlaag van vorige week was trainer Mario Koswal overtuigd van de kwaliteiten van zijn elftal en had hij alle vertrouwen in een goede afloop tegen Alphia. ,,Na een goede start vorige week hebben we ongelukkig verloren. De voorbereiding op die wedstrijd was, op z’n zachtst gezegd, ongelukkig omdat we nauwelijks een warming-up hebben gehad. Afgelopen week hebben we ons herpakt en ons gericht op deze wedstrijd. We hebben een jonge ploeg die strijd levert en veel voetballend vermogen heeft. Elke wedstrijd treden we aan om te winnen en daarom schromen we niet om hoge verwachtingen voor dit seizoen te hebben. Als wij elke week leveren wat in dit team zit, moeten we mee kunnen doen om de prijzen.”

Na ruim 90 minuten enerverend voetbal bleek dat Foreholte, ondanks de fanatieke achterban, niet verder kwam dan een gelijkspel. Lange tijd leek de club de punten op Sportpark Elsgeest te behouden, maar in de slotfase strafte Alphia een moment van onoplettendheid af.

Direct na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Moussaoui ontvouwde zich een boeiend schouwspel waarbij Foreholte in het begin domineerde. Ondanks het balbezit en de snelle uitbraken van Alphia wisten beide ploegen nauwelijks gevaar te stichten. In de 23e minuut werd Gregor Zalewski op de rand van de zestien meter getackeld. De vrije trap die daarop volgde werd door Boet Ligtvoet prachtig over de muur in het doel gekruld (1-0). Na dit doelpunt rechtte Alphia de rug en kreeg het steeds meer grip op het spel. Door slordigheden aan beide zijden ging het spel heen en weer, maar de keepers hoefden nauwelijks in actie te komen. Kort voor rust kreeg Alphia enkele kansen, maar het vizier stond niet op scherp, waardoor Foreholte’s voorsprong intact bleef.

De openingsfase van de tweede helft was rommelig met veel spel op het middenveld en onnodig balverlies van beide teams. Na een kans voor Bryan de Bruin die de bal net naast schoot, nam Foreholte weer het initiatief. Alphia werd teruggedrongen op eigen helft. Ondanks het overwicht van Foreholte, was er behalve een kopkans van Foreholte speler Joost Jansze weinig echt gevaar. Na een uur spelen besloot Alphia-trainer Marcel Vondeling zijn voorhoede bijna volledig te wisselen. De oefenmeester gaf een duidelijk signaal af aan zijn tot dan toe teleurstellend presterende aanvallers.

Ondanks deze wissels behield Foreholte de overhand, waarbij ze nagenoeg elke tweede bal wonnen. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de sfeer, mede door de zeer gepassioneerde fans, grimmiger. Scheidsrechter Moussaoui moest alle zeilen bijzetten om alles onder controle te houden. Tien minuten voor tijd ging Alphia één op één spelen, wat zorgde voor meer ruimte op het veld. Een paar minuten voor tijd maakte Julian Autar een stevige overtreding waarvoor de voetballer van de thuisclub rood kreeg. Foreholte moest de slotminuten met tien man uitspelen. Alphia rook kansen en zette nog eens aan. Niet veel later profiteerde Ralph Zeilstra van onoplettendheid in de Foreholte-verdediging en maakte gelijk (1-1). In de resterende minuten konden beide teams niet meer gevaarlijk worden. Na 90 minuten en wat blessuretijd blies scheidsrechter Moussaoui af en verliet het team van trainer Koswal enigszins teleurgesteld het veld.

Door dit gelijkspel heeft Foreholte na vier wedstrijden zeven punten en staat het drie punten achter koploper en titelfavoriet VUC. Over twee weken speelt Foreholte een lastige uitwedstrijd tegen UVS.

Foreholte – Alphia  1-1 (1-0). 23. Ligtvoet 1-0, 89 Zeilstra 1-1.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Ligtvoet, Voorn, Berg, Rekvelt, Noordermeer, Hogenhuis, Slobbe, Jansze, Zalewski, Roffelsen.i

Basisopstelling Alphia: Van Cassel, Wentink, Duurham, Egberts, Olivieira, Fennich, Buijnink, Van Leeuwen, De Bruin, Yaacoubi, Zaal.