RCL klaart karwei snel in Bleiswijk

Tweede klasse C (zaterdag)- Nadat RCL bij Soccer Boys al na een kwartier spelen een 0-2 voorsprong had genomen, was het duidelijk dat het in Bleiswijk ‘a walk in the park’ voor de mannen van Hein van Heek zou gaan worden. De dit seizoen danig verzwakte opponent, de oranjehemden namen afscheid van liefst zeven basisspelers, was zaterdag duidelijk niet bij machte om RCL weerstand te bieden en kwam er met een 0-5 nederlaag nog genadig van af.

Na de slechte doordeweekse inhaalwedstrijd bij Van Nispen (2-1 verlies), was RCL gebrand op revanche en de Leiderdorpse dadendrang werd al snel in klinkende munt omgezet. Al na vijf minuten spelen zette Tommy Sinteur met een mooi steekpassje Ali Barokzay vrij voor het Bleiswijkse doel, waarna de spits koelbloedig binnenschoot (0-1).

Tien minuten later stond de 0-2 al op het scorebord. Abel Bormans, terug in de basis na een blessure, mikte vanaf de rand zestien en zag zijn ogenschijnlijk houdbare schuiver in het Bleiswijkse net belanden (0-2). Toen na ruim een half uur spelen ook Jesper van Overloop, na een goede vrije trap van Sinteur, de 0-3 binnen knikte was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Soccer Boys maakte een zeer povere indruk en moest de onbehouwen tegenstand al voor rust met drie gele kaarten bekopen.

Na rust moest de thuisploeg al snel verder met tien man (directe rode kaart voor Wim Sangers) en toen niet veel later ook Soccer Boys-speler Kerim Kocak, na twee keer geel, ook gedwongen werd om voortijdig de douche op te zoeken, werd het helemaal een hopeloze zaak voor de gastheren. Het duurde echter even voordat RCL het ruime numerieke overwicht in doelpunten kon omzetten. Roy Weenink zorgde na enkele gemiste kansen voor de 0-4, waarna Nick van Bemmel, na een fraaie pass van Kai Vijlbrief, voor de 0-5 eindstand tekende.

Waar de gastheren zich mogen opmaken voor een zwaar seizoen, daar ziet de toekomst voor de rood-witten er een stuk rooskleuriger uit. Met Abel Bormans, Ali Barokzay en Tommy Sinteur beschikt trainer Hein van Heek over een prima aanval. De van DoCoS teruggekeerde Robin Brasker brengt rust achterin en zorgt met zijn diepe passes ook voor aanvallende impulsen. Tel daarbij op dat jonge verdedigers als Jesper van Overloop en Michiel de la Mar zich veelbelovend ontwikkelen en het moge duidelijk zijn dat deze voetbaljaargang de Leiderdorpse lat hoger mag worden gelegd dan, zoals de laatste jaren in De Bloemerd steeds het geval was, tevreden zijn met het bereiken van directe handhaving.

Assistent-trainer Serge den Os is dit seizoen nieuw bij RCL. De 39-jarige Leiderdorper, die vorig seizoen Foreholte JO-17 onder zijn hoede had, keek terug op de afgelopen week: ,,Na de wedstrijd tegen Van Nispen hadden we wat goed te maken en ik denk dat we daarin zijn geslaagd. We namen gelijk het initiatief en met goed positiespel wisten we het Soccer Boys direct lastig te maken. Waar we dinsdag veel balverlies leden en nauwelijks een fatsoenlijke aanval konden op zetten, was het nu stukken beter verzorgd. Natuurlijk helpt het dat we vroeg op voorsprong komen en als niet veel later ook de 0-2 valt, is het voor ons lekker voetballen. Het enige wat we onszelf kunnen verwijten is dat we niet nog meer goals hebben gemaakt, maar al met al was het een prima overwinning’’, aldus Den Os tot besluit.

Opstelling RCL: Bontje, De Kroon, Van Overloop, R. Brasker, De la Mar, Verdel (74. Chaigneau), Bormans (70. Overduin), Weenink (70. Vijlbrief), Barokzay, Van Bemmel, Sinteur.

Soccer Boys – RCL 0-5 (0-3). 5. Barokzay 0-1, 15. Bormans 0-2, 34. Van Overloop 0-3, 58. Weenink 0-4, 76. Van Bemmel 0-5