SJZ doet wat het moet doen en is nog steeds ongeslagen

Net zoals concurrenten Teylingen en FC Oegstgeest wist SJZ op een herfstige 11 november te winnen en zet het de ongeslagen reeks voort in de vierde klasse A. Op bezoek bij Floreant uit Boskoop won de ploeg van trainer Kevin Bos met 1-3 en zet zo de sterke competitiestart door en staat samen met Teylingen bovenaan in de competitie. De ploeg uit Zoeterwoude kwam op een 0-1 voorsprong door Marc Griffioen, na rust deed de thuisploeg wat terug en maakte de gelijkmaker. Daarna was het SJZ dat aan het langste eind trok met de 1-2 van Jurian de Klerk en de 1-3 van Roy Versteegen. Een lekkere driepunter dus voor SJZ. Volgende week staat de ontknoping van de eerste periode op het programma. SJZ en Teylingen maken allebei kans op die eerste periodetitel en gaan met een gelijk aantal punten die achtste speelronde in.

Ricardo Rietkerken vertelt over de wedstrijd tegen Floreant. ,,Het eerste kwartier was voor ons moeizaam en wij konden niet ons eigen spel spelen. Floreant speelde met hoge backs en drie verdedigers. Daar trainden we deze week op, maar we hadden het er toch moeilijk mee. Na het eerste kwartier kregen we meer de overhand. Ze kregen eerlijk gezegd wel meer mogelijkheden en waren dreigend via de lange bal. De 0-1 kwam alsnog op het scorebord via een schot van Mitchell Hensing, die de keeper van Floreant niet lekker wegwerkte en voor de voeten van Marc kwam. Hij zorgde voor de voorsprong.”

Vervolgend: ,,We hebben vandaag echt gewonnen door de prestatie die wij als team hebben neergezet. Ze waren een stugge tegenstander en wij misten vier basisspelers vanwege een weekje Curaçao. In totaal konden we zelfs over zeven spelers niet beschikken. Bij een inworp ging het fout aan onze kant en zij kwamen terug in de wedstrijd (1-1). Zij kwamen vaak goed onder onze druk uit en daardoor hadden wij het in de tweede helft lastig en naar mijn mening was de tweede helft voor de thuisploeg. De 1-2 kwam vanuit de kluts die wij een keer mee hadden. In de laatste seconden van de wedstrijd krijgen wij nog een penalty en zo konden wij via Roy de wedstrijd beslissen. Het was pittig en zwaarbevochten, maar we zijn er uiteraard niet minder blij mee.”

Floreant – SJZ 1-3 [0-1] Griffioen 0-1, Floreant 1-1, De Klerk 1-2, Versteegen 1-3.

Basisopstelling SJZ: Brinks, Verhagen, Versteegen, De Klerk, Plooij, Hensing, De Heiden, Van der Helm, Loomans, Rietkerken, Griffioen.