Sporting Leiden en WIK halen einde niet

Derde klasse A- Op deze zondagmiddag werd de wedstrijd gespeeld in de onderste regionen van 3A tussen Sporting Leiden (11e plaats) en WIk (12e plaats). Helaas haalde deze wedstrijd het einde van de 90 minuten niet en werd in de 58e minuut gestaakt met een voorlopige tussenstand in Leids voordeel.

De Haagse Zuiderpark-bewoners kwamen in de eerste twintig minuten sterk voor de dag en daardoor kwam de Haagse ploeg in lijn hiermee op voorsprong. Even nadat er een kwartier gespeeld was, kreeg WIK een vrije trap vanaf de linkerkant waar deze voor het doel werd  geslingerd. Hagenees Joey van Doorschodt zag zijn kans en knikte binnen: 0-1.

Hierna gebeurde er een hoop op het veld waar Sporting Leiden steeds sterker werd. Uit een hoekschop voor Sporting Leiden in de negentwintigste minuut, die werd genomen door Mo Abassi, en bij de eerste paal werd binnen geknikt door Nick Bakker werd de score in evenwicht gebracht.

Zeven minuten voor rust kwam Trogilio Pinas los bij zijn directe tegenstander en vanaf rechts brcht hij de bal de doelmond in. Vanaf randje zestien schoot Patient Charumbira de bal in het Haagse doel (2-1) en daarmee was de score omgebogen.

Beide ploegen gingen rusten en maakten zich op nog voor spannende 45 minuten op het zware veld in de Morsch. Na de rust bleef keeper Jeffrey Smeele in de kleedkamer achter met een blessure en werd zijn plek ingenomen door Lucas Varga, normaliter aanvalsleider bij de Leidse ploeg.

In de 58e minuut kwam de wedstrijd tot het einde door een opstootje tussen de Leidse en Haagse ploeg, hierbij viel er aan beide kanten een rode kaart. Een Haagse speler was het niet eens met de beslissing en belaagde de scheidsrechter. De scheidsrechter van dienst besloot hierna de wedstrijd te staken. Dat betekent dat er nog 32 minuten open staan en de teams zullen dus op herhaling moeten. Voor de scheidsrechter was de lol er in elk geval volledig vanaf.

Sporting Leiden-WIK 2-1 (gestaakt) (2-1). 16. Van Doorschodt 0-1, 29. Bakker 1-1, 38. Charumbira 2-1.

Basisopstelling Sporting Leiden: Smeele, F. van Leeuwen, Kloos, Ijssel de Schepper, Abassi, Pracht, Bakker, Siebert, Pinas, M. van Leeuwen, Charumbira.

De scheidsrechter van dienst is het zat en stelt een Haagse speler voor het duel zelf te gaan fluiten…

Foto’s: met dank aan Coos Hubscher