SJZ en Warmunda hervatten competitie met gelijkspel: 2-2

Vierde klasse A- Zaterdagmiddag ontving SJZ Warmunda op sportpark Haasbroek. Vorig jaar stond dit affiche nog op de zondag gepland. Beide clubs maakten deze zomer echter de overstap naar de zaterdag, waardoor de twee ploegen nu voor het eerst de degens kruisten in de vierde klasse A op de eerste speeldag van het weekend. Met deze competitiewedstrijd luidt zowel SJZ als Warmunda een jubileumjaar in: beide verenigingen zagen 75 jaar geleden het levenslicht. Genoeg redenen voor een spannende wedstrijd en dat werd het ook. Uiteindelijk konden de ploegen allebei leven met de eindstand van 2-2.

SJZ-trainer Arie van Duijn merkte dat zijn ploeg het in de eerste helft lastig had met de snelle aanvallers uit Warmond: ,,Ze speelden veel de lange bal. Hun sterkte ligt met name voorin, waardoor ze veel gebruik maakten van de ruimtes achter onze verdediging. We hadden het daar lastig mee en daarom probeerden we wat meer controle te krijgen gedurende de eerste helft. De twee tegengoals waren helaas wel twee persoonlijke fouten van ons.”

Warmunda kwam via een penalty op voorsprong. Kevin van Bentem werd onjuist ten val gebracht, waarna er een discussie ontstond of de bal al dan niet eerder gespeeld werd dan de speler. De scheidsrechter bleef bij zijn beslissing, zodat Rick van der Boon de Warmonders op voorsprong kon schieten vanaf elfmeter: 0-1. De gelijkmaker liet vervolgens niet lang op zich wachten. In een druk doelgebied werkte Peter Wansink de bal richting het doel, waarna niet duidelijk was of de bal de lijn gepasseerd was. De arbiter beoordeelde het als een doelpunt, ditmaal tot ongenoegen van de bezoekers. Ook deze keer bleef de leidsman bij zijn beslissing.

Ruim tien minuten later kwam Warmunda voor de tweede keer op voorsprong. Een niet goed weggewerkte bal werd opgepikt door Nick van Riessen. De pijlsnelle aanvaller kon niet worden bijgebeend door de Zoeterwoudse verdediging en schoof de bal bekwaam langs doelman Glenn van Nierop. Zodoende zochten de spelers met een 1-2 stand de kleedkamers op.

Na rust gingen beide ploegen direct op zoek naar doelpunten. De eerste grote kans was voor de ploeg van trainer Barry van Rijn en Remco Breuer. Het schot van Van Riessen belandde uiteindelijk op de paal, waardoor SJZ met de schrik vrij kwam. Niet lang erna vond de thuisploeg zelf wel het net. Mitchell Hensing schoof de bal via de binnenkant van de paal het doel in, keeper Rens van der Zwet kansloos achterlatend. Veel grote kansen vielen er in de rest van de tweede helft niet meer te noteren. Beide ploegen leken in het laatste gedeelte van de wedstrijd rekening te houden met een gelijkspel, tot zich in de blessuretijd een zeer grote kans voordeed voor de thuisploeg. Een mooie aanval van SJZ resulteerde in een niet te missen mogelijkheid voor Frank Willemse, weer eens van stal gehaald, maar de invaller faalde om zich te kronen tot matchwinner. Hierdoor bleven de ploegen steken op 2-2.

Warmunda-aanvoerder Brian van Noort was na afloop te spreken over de remise: ,,We voetbalden op een lastig te bespelen kunstgrasveld, veel ballen stuiterden raar op de harde ondergrond. Op voorhand had ik getekend voor een gelijkspel, dus wat dat betreft is 2-2 prima. In de laatste minuut zijn we nog erg goed weggekomen, daarom ben ik er zeker tevreden mee. We willen weer echt aansluiten bij de middenmoot. Als SJZ vandaag gewonnen had, waren ze verder uitgelopen. Nu blijven we in de race voor een plekje in de middenmoot.”

Van Duijn kon zich wel vinden in de woorden van Van Noort: ,,De wedstrijd kon twee kanten op, dus al met al is 2-2 een terechte uitslag. Warmunda kwam goed weg in de laatste minuut, maar even eerder schoten zij zelf op de paal. Daarom denk ik dat iedereen wel kan leven met een gelijkspel. We proberen nog steeds bij de eerste vijf te eindigen. Als dat lukt, vind ik dat heel knap van ons. We zijn immers bezig met een overgangsjaar, zo van de zondag naar de zaterdag. Het is in ieder geval een mooie uitdaging voor ons, dus ik denk dat het een hele leuke tweede helft van de competitie wordt.”

SJZ – Warmunda 2-2 (1-2) 20. Van der Boon 0-1 (penalty), 23. Wansink 1-1, 36. Van Riessen 1-2, 62. Hensing 2-2. Scheidsrechter: Visser.

SJZ: Van Nierop, Hulsbos, Versteegen, Plooij, Warmenhoven, De Goede, Grossat (57. Coret), Hensing, Griffioen, Wansink, Rietkerken (57. Willemse).

Warmunda: Van der Zwet, Komen, Van Leeuwen, B. Van Noort, Holverda, M. Van Noort, Mastemaker, De Louw, Van Bentem (82. Harmouch), Van der Boon (71. Van Rijn), Van Riessen.

Foto’s: Jan van der Lubbe (een uitgebreide fotoreportage volgt later!!!)