NSV’46 maatje te groot voor Sporting Leiden

Vierde klasse A- Vier dagen na het met 0-1 gewonnen inhaalduel op bezoek bij LSVV ’70 moest ook een andere Leidse opponent wijken voor de ploeg van Dennis Tijssen. Sporting Leiden had niet heel veel in te brengen tegen de Noordense formatie en zal uiteindelijk blij zijn dat het maar vier tegentreffers incasseerde.

De ploeg van Paul Pikaar keek namelijk al binnen het uur tegen een achterstand van 4-0 aan en hier leek het toen niet bij te blijven. ,,Na de 4-0 hadden we nog ruim een half uur om de score op te voeren maar voetbalden we het gewoon heel slordig uit. Maar dan merk je misschien ook dat we dinsdagavond nog gevoetbald hebben. Dan sluipen er door vermoeidheid toch ook slordigheden in”, sprak doelman en aanvoerder Bas Kalshoven (NSV’46) na de wedstrijd.

De sluitpost was verder tevreden over het optreden van zijn ploeg en lichtte de 1-0 eruit als hoogtepunt van het duel. ,,Dat was gewoon echt een geweldige goal. Een mooie aanval die eindige met een schitterende kopgoal van Cas van der Hoorn.”
Een mooi doelpunt was het zeker dat het publiek in Noorden na iets meer dan twintig minuten te zien kreeg. Een vlot lopende aanval van achteruit eindigde met een pass van Van der Hoorn op Kamiel Disseldorp die de bal vanaf de zijkant weer voorgaf op de doorgelopen Van der Hoorn. De linkspoot die dit seizoen is omgeturnd tot linkervleugelverdediger is niet groot van stuk maar schatte de voorzet op waarde in en verlengde het leer prachtig vanaf de eerste paal naar de verre hoek en liet het thuispubliek de handen op elkaar zetten.

“Je merk misschien toch ook dat we dinsdag nog gespeeld hebben”

Aanvoerder Bas Kalshoven denkt dat vermoeidheid meespeelde in het slot

Na de 1-0 had NSV’46 moeite om verder afstand te nemen van de Leidenaren, maar op slag van rust vond het dan toch een gaatje. Niet geheel toevallig stond Florencio Faneyte met een actie aan de basis van de 2-0 en was het de sterk spelende Disseldorp die het speeltuig hard tegen de touwen schoot. Faneyte was oog in oog met Sporting Leiden-doelman Sem Ouwerkerk niet zelfzuchtig en legde de bal breed aan op Disseldorp die een tussen een woud van benen een gaatje zag en verwoestend uithaalde.

,,Dit was wel even een opsteker zo net voor rust. De doelpunten vielen vandaag sowieso steeds op goede momenten. Met de 2-0 gingen we lekker de rust in en binnen tien minuten na de pauze kregen we twee strafschoppen en is de wedstrijd al binnen het uur gespeeld”, blikte ook middenvelder Menno de Jong terug op het duel.

Dat arbiter Van den Berg binnen tien minuten tweemaal naar de stip wees, daarop viel weinig af te dingen. Drie minuten na de thee vergreep Ouwerkerk zich aan Disseldorp die eerder bij een diepe bal was dan de sluitpost. Robin van Koert schoot de strafschop vervolgens beheerst binnen. Enkele minuten later werd Faneyte door De Jong weggestoken en de vleugelflitser werd de zestien onreglementair naar de grond gewerkt. Van Koert liet de krijttrap ditmaal aan De Jong die de score naar 4-0 tilde.

,,Daarna kun je lekker achteroverleunen en het uitvoetballen alleen verzuimden we vervolgens om verder afstand te nemen en de score uit te breiden. Wat Bas ook al aangaf, we waren op momenten gewoon echt slordig aan de bal.”

Beide spelers haalden als positief punt aan dat de ploeg al twee duels op rij een clean sheet kan overleggen en dat terwijl Tijssen momenteel juist in zijn achterhoede vele personele problemen kent. Sebastiaan van der Voorn is op vakantie en Kevin Fransen kijkt momenteel geblesseerd toe. Jim Groenendijk en Perry Lok vormen momenteel het centrale duo in een piepjonge verdediging. Volgens Tijssen zag Van den Berg een kwartier voor tijd een overtreding van Jim Groenendijk op spits Roland Middelkoop over het hoofd. Groenendijk liep Middelkoop, die anticipeerde op een diepe bal achter de verdediging, binnen het strafschopgebied volledig onder de zoden. Had de leidsman de actie op waarde ingeschat had Sporting Leiden een strafschop mogen nemen en had Groenendijk misschien wel voortijdig kunnen gaan douchen en de personele problemen achterin daarmee onbedoeld vergroot.

Nu kijkt iedereen in het Noordense kamp met een goed gevoel terug op het duel en zal men met vertrouwen afreizen naar Zevenhoven waar volgende week tegen de buurman de derby wacht. Sporting Leiden maakt zich op voor de Leidse derby tegen LSVV’70.

Door: Luuk Valentijn, mediapartner 0172 Sport