Amstelveense gogme en inzet EMM’21 houden elkaar in evenwicht

Derde klasse B (West 1) – ,,Er heeft misschien meer ingezeten deze uitwedstrijd tegen Amstelveen/Heemraad, maar tot het laatste fluitsignaal bleef het spannend en waren zij ook nog knap gevaarlijk voor ons doel. Als je dan in een heerlijke open wedstrijd na een 1-0 achterstand gelijk maakt en zo één punt mee naar huis neemt, mag je best blij zijn. Maar toch overheerste er na afloop in de kleedkamer het dubbele gevoel. Er had meer ingezeten. Persoonlijk hou ik wel van dit soort tegenstanders die spelen met een gezonde combinatie van Amstelveense lef, veel individuele kwaliteiten en risico in het spel bij de opbouw”, aldus de EMM’21-aanvaller Zico Vermeer.

Aan het begin van de competitie zijn er natuurlijk nog geen grote verschillen op de ranglijst. De groenwitten uit Amstelveen stonden derde met 7 uit 3 waar EMM’21 met 5 uit 3 een zesde plek innam. De jongens van Jan de Koning waren na twee gelijke spelen en de 3-0 winst vorige zaterdag op SCW, met drie benutte strafschoppen van David Vermeer, zeker van plan om deze ongeslagen status nog wat te verlengen. Altijd spannend zo’n onbekende tegenstander, opgericht in 1947 met de naam Christelijke Sport Club Amstelveen om daarna in 1966 de naam te veranderen in Actief / Amstelveen om via Amstelveen / Oscars (een supermarktketen) nu al sinds enige jaren als Amstelveen / Heemraad (een bouwonderneming) door het sportleven te gaan.

Vermeer: ,,Het was vanaf het eerste fluitsignaal een evenwichtige pot waar we best moeite hadden met hun spelaanpak. Ze zetten hoog druk, hadden ook spelers met veel kwaliteit die het spelletje goed beheersten, maar in hun opbouw legden ze ook best wat risico’s. Zo balen dat ongeveer halverwege de eerste helft ze uit een hoekschop de 1-0 maakten. We stonden niet echt goed daarbij opgesteld. Dus in de rust werd er ook het nodige over gezegd.”

Na rust waren de roodzwarten uit Kaag en Braassem in fases beter. ,,We dwongen ze meer de lange bal te hanteren en daar hadden we dan meer grip op. Gaaf dat halverwege de tweede helft David Vermeer een vrije trap schitterend binnen schoot, 1-1. Zijn vierde alweer na de drie benutte strafschoppen van vorige week zaterdag. In de resterende tijd kregen beide partijen nog prachtige kansen en doelman Jari van Veen behoedde ons ook nog voor een onverdiende nederlaag. Zo bleef het 1-1”, verhaalde Vermeer.

EMM’21 kwam zo op plek zeven met 6 uit 4 (7-4) en de thuisploeg kwam op plek vier met 8 uit 4. Komende week wordt op Sportpark Alkemade Oost FC VVC ontvangen. Met hun verlies van 1-2 tegen Kagia staan ze nog steviger op de veertiende en laatste plaats met 0 uit 4 (2-15). Vermeer: ,, Het oogt dan een makkelijk potje te worden, maar reken je nooit rijk aan de hand van de stand op de ranglijst is mijn ervaring. We moeten eerst maar zorgen dat we de kansen dan wel benutten. En dan kunnen we weer een week langer ongeslagen zijn.”

Amstelveen / Heemraad – EMM’21 1-1 (1-0). 19. Flipse 1-0, 66. D. Vermeer 1-1.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Wesselman, Huigsloot, Van der Poel, Kerkvliet, Van der Zwet, D. Vermeer, Z. Vermeer, Van der Geest, Bakker, Jansen.