Bernardus trekt stand in slotfase gelijk tegen AVV Alphen

Vijfde Klasse A – Bernardus speelde een lastige thuiswedstrijd tegen AVV Alphen dat met het mes tussen de tanden naar Hazerswoude-Rijndijk kwam. Het was een spannende wedstrijd die neigde de kant op te gaan van de bezoekers, maar de slotfase bracht de stand weer in evenwicht: 2-2.
De wedstrijd begon gelijk verrassend. Bernardus zocht meteen de aanval op en dit wierp zijn vruchten af. ,,Het was een mooie aanval. De bal werd diep gegeven aan de rechterkant waarna die werd voor gegeven en ik kon hem zo erin pissen eigenlijk’’, aldus doelpuntenmaker Bryan Straathof.
De wedstrijd was hiermee gelijk opengebroken en de intensiteit lag hoog. Bernardus zocht veel de aanval en Alphen zette hoog druk en wilde daarmee de thuisploeg tot een fout forceren.
Halverwege de eerste helft van de wedstrijd ging het weer gelijk op en zochten de bezoekers vaak de aanval en ze creëerden ook grote kansen. In deze fase van de wedstrijd werd er wel een reactie verwacht van Bernardus want er hing wel een doelpunt in de lucht voor de bezoekers.
Zo’n tien minuten voor de rust kwamen de bezoekers dan toch op een gelijke hoogte met de thuisploeg. De verdedigende middenvelder van Alphen zette een solo in die weggedreven werd naar de zijkant, maar hij bleef aan de bal en knokte zich terug naar de rand van de zestienmeter waar hij verwoestend uithaalde en de bal hoog in het net schoot.
Aan het begin van de tweede helft was het tempo weer iets lager. Alsof beide teams elkaar weer opnieuw aan het aftasten waren. De ploeg van Ron Martin was op dit moment wel de betere op het veld. De kansen stapelden zich op en zo’n kwartier na de rust kwam Alphen dan op de verdiende voorsprong. De linksbuiten maakte een mooie individuele actie en sneed naar binnen, waarna hij de bal in de rechterbovenhoek krulde.
Het was nu weer wachten op het antwoord van Bernardus, maar die kwam pas in de slotfase van de wedstrijd. Alphen bleef namelijk de druk houden op het doel van de gastheren. In een counter kwam Bernardus er dan toch uit en door de snelle en onberekenbare Dylano Bekooij werd er een penalty gevonden. Koen Schellingerhout nam zijn verantwoordelijkheid als invaller en schoot de bal heel koeltjes door het midden om de stand vlak voor tijd weer gelijk te trekken.
,, De eerste helft hadden we eigenlijk gelijk het verschil moeten maken. We kregen een aantal grote kansen en konden dan ook makkelijk met 3-0 voor staan. Nu maakten we het onszelf erg lastig in de tweede helft en kregen zij ook veel kansen. En zo zie je dat we toch nog een jonge ploeg hebben en net te vaak de verkeerde keuzes maken waardoor zij ook twee keer konden scoren. Maar ik denk wel dat 2-2 een terechte uitslag is”, zo keek Straathof terug op de spannende tweede wedstrijd van de competitie tegen Alphen.
Basisopstelling Bernardus: Enter, Van der Zon, Van der Horst, Van der Werff, Van Tol, Vermeulen, Bekooij, Van der Heiden, Abeysekera, Straathof, Schakenbos.
Basisopstelling AVV Alphen: Koelewijn, Van der Laan, Molle, Verkade, Van der Nie, Van Leeuwen, Van den Berg, De Kler, Yagoubi, Chaouh, Slingerling.