FC Oegstgeest schrikt, maar wint alsnog

Vierde klasse A- Na een derde plaats vorig jaar liggen de verwachtingen wederom hoog dit jaar bij FC Oegstgeest. Een opener tegen SV Zevenhoven, vorig jaar nog uitkomend in de derde klasse, betekende gelijk een mooie test om te kijken waar de ploeg staat. De beproeving wist Oegstgeest ondanks een stroeve start te doorstaan: 3-2.

Vooraf was er uitgebreid gesproken over de spelopvatting van de bezoekers uit Zevenhoven. Het gevaar zou vooral komen van de twee fysiek sterke spitsen die de aanvalslinie vormen in het 5-3-2 systeem, met veel gevaar uit hoge ballen en standaardsituaties. Die voorkennis voorkwam niet dat de gastheren snel tegen een achterstand aankeken. Al in de derde minuut kwam de gevreesde voorzet toch en de kopbal die volgde trof doel. Nog geen man overboord, maar de situatie werd serieus penibel toen de bal drie minuten later opnieuw in het net lag van Aron Wijsman. Opnieuw middels een kopbal, dit keer uit een hoekschop.

In die openingsfase had Oegstgeest veel moeite met de hoge druk van spelen van Zevenhoven, aldus linksachter Floyd de Ridder: ,,Eerlijk gezegd hadden we niet echt op die hoge druk gerekend, daar hadden we het wel lastig mee ja. Gelukkig kregen we na een omzetting op het middenveld meer controle over de wedstrijd en konden we de stand nog voor rust gelijktrekken. Hun backs stonden hoog en dat gaf ruimte aan onze buitenspelers, die daar wel raad mee wisten. Sven Madsen speelde sterk op links en creëerde een paar kansen, maar het was vooral Dani Guis die ons in de eerste helft op het goede spoor zette. Tot twee keer toe werd hij goed weggestoken op rechts, de eerste maakte hij zelf in de korte hoek, bij de tweede kans trok hij de bal voor en viel hij via een verdediger binnen.”

In de tweede helft waren er opnieuw kansen voor FC Oegstgeest maar bleven de doelpunten lange tijd uit. Madsen, die in de tweede helft op het middenveld speelde, liep in minuut 83 de ruimte in achter de verdediging en eenmaal aan de bal faalde hij niet. Zo moest het in de eerste speelronde van ver komen maar kijkt De Ridder toch tevreden terug: ,,We hebben veerkracht getoond en dat is belangrijk in een team waar best wat wisselingen zijn geweest afgelopen zomer. Zo’n zwaarbevochten overwinning is heerlijk voor de teamgeest, daar kunnen we hopelijk op teren de aankomende weken.”

FC Oegstgeest – SV Zevenhoven 3-2 (2-2). Goals Oegstgeest: Guis, Madsen, e.d. Zevenhoven.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Wijsman, K. Driessen, Hoek, Winkelman, De Ridder, J. Driessen, De Roy van Zuyderwijn, Van der Lippe, Guis, Langeveld, Madsen.

Auteur: Michel de Jongh

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010