Geen spektakel bij gelijkspel tussen RKDES en EMM’21

Derde Klasse B – EMM’21 degradeerde vorig jaar uit de tweede klasse en wist dat er een niveau lager geen rode loper zou liggen richting promotie. De opening van het seizoen zorgde gelijk voor twee serieuze uitdagingen, eerst tegen Buitenveldert en dit weekend tegen RKDES. Het leverde nog geen driepunter op. Na een 2-2 gelijkspel vorige week mocht de ploeg uit Roelofarendsveen deze week wederom één puntje bijschrijven: 1-1.

Voetbal kan een hoop vermaak en tumult opleveren maar iedereen die regelmatig naar het spelletje kijkt weet dat dit zeker niet voor iedere wedstrijd opgaat. In Kudelstaart was het goed zoeken naar kansen. Volgens middenvelder David Vermeer mogen we best stellen dat het een hele saaie wedstrijd was: ,,Ja het liep wel erg stroef, aan beide kanten. Volgens mij hebben we in de eerste helft één corner op doel gekopt en dan ben je er wel zo’n beetje qua gevaar voor de goal. Wij stonden verdedigend goed maar dat gold ook voor de tegenstander, als je dan niet heel scherp bent in de eindfase gebeurt er niet zo gek veel. We wilden zoals altijd hoog druk zetten om dichtbij de goal van de tegenstander in balbezit te komen, maar na de openingsfase begonnen zij de lange bal te spelen, dat haalde de angel er wel uit.”

Het begin van de tweede helft bood dan toch wat hoop op een attractieve wedstrijd. De kansen werden langzaam iets groter en de bezoekers kwamen ongeveer twintig minuten voor tijd op voorsprong uit een hoekschop, Luc Bakker was de gevierde man. Vermeer: ,,We hadden deze week getraind op hoekschoppen dus dan is het wel lekker dat dat er in zo’n moeizame wedstrijd uitkomt. We leken daarna op een overwinning af te gaan maar zij kregen in de laatste minuut een terechte penalty die ze erin legden.”

Op de vraag of hij en zijn team meer verwacht had van de opening van het seizoen heeft Vermeer een duidelijk antwoord: ,,We hebben nu tegen twee goede teams gespeeld die mee zullen doen bovendien, dus als je daar in ieder geval gelijkwaardig aan bent hoeven we ons nog geen zorgen te maken richting de rest van het seizoen.”

RKDES – EMM’21 1-1 (0-0). Doelpuntenmaker EMM’21: Bakker.

Auteur: Michel de Jongh

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010