Huurmaat LAV Cup: Jong ‘Lis’ langs Roodenburg

De eerste wedstrijd in groep 6 leverde een eenvoudige zege op voor Jong FC Lisse tegen Roodenburg. De thuisploeg scoorde zowel voor als na de pauze twee keer en dus stond er na negentig minuten een 4-0 eindstand op het scorebord.

Roodenburg trainer Marco Harleman: ,,We wisten vooraf dat het een lastig karwei zou worden tegen een fris en jong spelende tegenstander. Het was zaak voor ons om het zo compact mogelijk te houden en te proberen om via de uitbraak onze vleugelaanvallers aan het werk te zetten. Dat ging aanvankelijk eigenlijk best aardig, maar we konden het niet volhouden. Na een minuut of twintig werd het 1-0 en na een soort van identieke goal vanaf de andere flank bij de thuisploeg werd het 2-0. Na de rust werden de gaten groter en had de score hoger kunnen uitvallen dan de 4-0. Al met al toch een geslaagde avond, want ook hier leren mijn spelers van. Dit soort tegenstanders treffen we niet in de competitie.”

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010