Huurmaat LAV Cup: LFC speelt met tweede team van FC Rijnvogels

Huurmaat LAV Cup- In poule 17, waarin ook RCL uitkomt, was LFC maten te groot voor het tweede elftal van FC Rijnvogels (1-8). De Katwijkers kwamen de voorbije jaren steevast goed voor de dag in dit toernooi, maar gisteravond kwam het aan alle kanten tekort.

Mo el Abdallaoui (LFC): ,,De eerste helft was zeer matig in een te laag tempo. De tegenstander liet het initiatief volledig aan ons over en zakte in op eigen helft. Hier en daar kregen ze wat counter mogelijkheden maar echt gevaarlijk werd FC Rijnvogels niet.

LFC was duidelijk de betere ploeg en het niveauverschil was behoorlijk aanwezig. Maar toch gingen we te vaak mee in een laag tempo en leden we dikwijls slordig balverlies. We konden er aanvankelijk niet makkelijk doorheen voetballen. Na ruim een kwartier kwamen we toch op voorsprong door Tommy Bekooij na voorbereidend werk Yasin Ouja. Tien minuten voor rust werd het 0-2 nadat Rafik Ousrouti een rebound benutte.

,,In de 2e helft ging de tegenstander mee voetballen en zetten hoog druk op ons, dit maakte het ons wat makkelijker om te voetballen door de ruimtes die de tegenstander weg gaf. Na een pass van Levi Marengo makate Tom Plezier het karwei keurig af. Daarna stond Marengo aan de basis van de 0-4 van Denylson Voorn. De 0-5 was een eigen doelpunt van de thuisploeg.”

Mike Zwanenburg redde vervolgens de eer voor de Vogels. El Abdallaoui vervolgt: ,,Plezier scoorde na de tegentreffer zijn tweede en ook Voorn prikte nog eens raak na een geweldige vooractie. El Ousrouti zag een assist door weer Plezier afgerond worden en zo kenden wij een eenvoudige tweede helft. Een lekkere start voor ons van dit toernooi.”

Roy Mulder namens de Kooltuin bewoners: ,,We wisten vooraf dat het een lastige avond zou worden. Toch klopte ons strijdplan aardig in de eerste helft. We gaven maar enkele kansen weg, maar kregen er zelf ook wel wat. We lieten hen de bal en hielden het compact. Na de pauze wilden we wat brutaler worden, maar de discipline zakte weg en dan zie je dat LFC uitstekend kan voetballen. Ik vond het een leerzame avond waarbij ik mij niet blindstaar op de uitslag. We kunnen het nog halen want we spelen nog tegen RCL.”

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010