Jesse Dingjan: ,,Een collectieve zege van DoCoS”

Derde klasse E -Afgelopen zaterdag opende DoCoS het nieuwe seizoen met een zware uitwedstrijd in Benthuizen bij gastheer BSC’68. De ploegen zijn geen onbekenden van elkaar en opereerden het voorbije seizoen in dezelfde klasse. De Benthuizenaren deden het echter beduidend beter en misten op doelsaldo het kampioenschap, daar waar de Leidse formatie zich op de laatste speeldag ternauwernood wist veilig te spelen. Een goede graadmeter dus voor de nieuwe trainer van DoCoS, Jesper Neuteboom, om te kijken hoe zijn ploeg er voor stond. Het werd een mooi voetbalgevecht waarin de Leidenaren uiteindelijk aan het langste eind trokken. Het werd 2-4.

Verdediger Jesse Dingjan vertelt over de wedstrijd: ,,Het begon wat aftastend, wij werden iets naar achter gedrukt en hadden toch wel moeite met hun speelstijl waardoor wij geen druk konden zetten. Al vroeg in de wedstrijd kwamen we op achterstand. Gelukkig voor ons maakte Sipan Khalid na knullig verdedigen van hun kant al snel gelijk en was de schrik er wat af. Het spel ging daarna over en weer zonder dat er echt grote kansen vielen te noteren. Pakweg een kwartier voor rust kwam we wederom, ietwat knullig, op achterstand door een eigen doelpunt. We wisten ons weer op te richten en kort voor rust tekende Max Arnoldus voor de gelijkmaker. Met een 2-2 stand gingen we de rust in.”

De Leidenaar over het tweede bedrijf: ,,Na de theepauze hielden we vast aan hetzelfde strijdplan. Het spel golfde wat op en neer, met hier en daar wat kleine kansjes voor beide ploegen. Toen kwam het moment van een rode kaart voor Khalid halverwege de tweede helft. We wisten dat we het hierna moeilijk zouden gaan krijgen maar we toonden strijdlust. Onze defensie kwam flink onder druk te staan, maar bijster veel gaven we niet weg en dat had alles te maken met de extra inzet die we leverden. Kort voor tijd mocht ikzelf een corner nemen waaruit Luc van Antwerpen keurig binnenschoot. Toen zag de wereld er ineens anders uit. Zij moesten komen en de ruimte die daardoor ontstond achter hun verdediging hebben we uiteindelijk prima uitgebuit. Martijn Guijt werd in de slotfase weggestuurd en schoot de wedstrijd op slot door de 2-4 binnen te schieten.”

Dingjan tot slot: ,,Een overwinning waar we als collectief trots op mogen zijn. BSC’68 is een moeilijk te bespelen ploeg en op basis van werk-en vechtlust hebben we de wedstrijd met tien man over de streep getrokken. Een resultaat waar we trots op mogen zijn.”

Volgende week ontvangt DoCoS kersverse promovendus Meerburg, een ploeg die overigens fraai uit de startblokken is gekomen getuige de 5-0 winst thuis op ASC.