Laat Foreholte de ‘slechtste wedstrijd ooit’ nu echt achter zich?

Tweede klasse C – ,,Ik kan het heel simpel zeggen, namelijk dat we veel en veel beter kunnen. We waren deze hele pot niet fel genoeg. Dan denk je in de rust met een 1-0 achterstand dat je het nog kan herstellen, maar na een kleine tien minuten in de tweede helft was de tussenstand 3-0. Uiteindelijk werd het 5-0 voor CVV Zwervers. Vraag me niet naar hoe die doelpunten tot stand kwamen, daar ben ik echt niet goed in en zeker nu niet. Op X stond zelfs genoteerd dat dit de slechtste wedstrijd van Foreholte was uit hun hele voetbalgeschiedenis. Uithuilen dus en komende zaterdag thuis opnieuw beginnen tegen koploper Alphia. We kunnen de mouwen dan dus meer dan opstropen”, aldus de realistisch verhalende Foreholte-verdediger Tom Noordermeer.

CVV Zwervers was voor de rood-witte Voorhoutenaren een onbekende tegenstander. Vorig seizoen, spelend in Zuid 1, werden ze achtste in de tweede klasse met 28 uit 24 en een niet opvallend doelsaldo van 37 voor en 47 tegen. Uit deze laatste getallen zou Foreholte toch kracht moeten kunnen putten. Dat was ook wel nodig na het jammerlijke 1-0 verlies vorige week uit tegen het sterke OLIVEO. Kijkende naar het eindresultaat vorig seizoen was Foreholte in de tweede klasse bijna gelijkwaardig met 35 uit 26 en een doelsaldo van 38 voor en ook tegen. Wat zou het gaan worden op deze stralende voetbalmiddag op Sportpark Couwenhoek in Capelle aan den IJssel?

Noordermeer: ,,Het klinkt misschien gek, maar de eerste helft speelden we niet echt slecht. De 1-0 achterstand was voor onze trainer Mo Bougrine reden om in de rust gewoon zijn standaard praatje te houden om ons wat op te peppen. Zo was er ook maar één wissel en met een tandje erbij van onze kant moest het toch goed kunnen komen. Maar uiteindelijk werd het een tweede helft van niks waar de felheid blijkbaar in Voorhout was achtergebleven. Zo werd het uiteindelijk 5-0, tegen een ploeg met spelers met individuele kwaliteiten, als eindstand waar we echt geen enkele kans hebben gekregen. En daar zaten we dan na afloop in de kleedkamer… elkaar vol teleurstelling aankijkende!”

Komende zaterdag is op sportpark Elsgeest koploper Alphia dus de tegenstander. Ze wonnen deze zaterdag van SV Die Haghe met 2-0 waar Foreholte de eerste wedstrijd ook van won, met 2-1. ,,Misschien iets om ons aan op te trekken? Waarom ook niet? Maar we zullen in ieder geval meer energie op de mat moeten leggen om te voorkomen dat er weer zoiets op X over ons wordt geschreven”, aldus de optimistische Foreholte-verdediger.

CVV Zwervers – Foreholte 5-0 (1-0).