Late strafschop zorgt voor zure afloop in Rijpwetering

Derde klasse (zondag)- Lang leek ROAC op een gelijkspel af te stevenen tegen de ongeslagen koploper BVC Bloemendaal. Een erg makkelijk gegeven strafschop gooide roet in het eten waardoor de koploper met een 1-2 overwinning huiswaarts keerde en ROAC hiermee met lege handen achterbleef. Een punt waar de Rippers zeker gezien de eerste helft recht op hadden.

De eerste helft had ROAC de zaakjes prima op orde. Na vijf minuten nam ROAC ook de leiding. Met een prima dieptepass stuurde Jim van der Meer Martijn van Trigt weg. De aanvaller was eerder bij de bal dan de Bloemendaalse doelman en de bal verdween in het doel. De van SJC op het oude nest teruggekeerde aanvaller over zijn doelpunt: ,,Ik zag onze rechtsback aan de bal en ik dacht “hij kan hem in de diepte wegzetten”. Hij gooide hem diep en ik ging er voorbij en de keeper was te laat. Ik zag hem uit de goal komen en kon hem er zo omheen draaien.”

Het balbezit was de eerste helft voor BVC Bloemendaal, maar de kansen en mogelijkheden voor ROAC. Het baltempo van de koploper lag veel te laag en ook het vernuft om creativiteit op de mat te leggen ontbrak in het eerste bedrijf. Dit kwam natuurlijk ook op het conto van de mannen van Bart Jansen die zijn huiswerk goed op orde had. In de nabeschouwing vorige week haalde Jansen al aan dat BVC Bloemendaal beschikte over een prima spits in Koen Beeren. Maar de aanvalsleider zat prima in de tang bij het centrale duo Wessel van der Poel en Mitchel Boere. Hiervoor kregen ze na afloop van de oefenmeester ook de complimenten.

Na de openingsgoal kreeg ROAC mogelijkheden om in de omschakeling de score verder uit de bouwen. Zo belandde een schot van Yoek Bentvelzen op de vuisten van de keeper en een actie van Thomas van Veen werd in de korte hoek gepareerd door diezelfde goalie.

Zonder nog een kans gecreëerd of gevaar voor het doel van Dammes van der Poel te hebben gesticht, kwam Bloemendaal toch nog uit het niets op gelijke hoogte. Een hele fraaie goal, dat wel. Noud van Zweeden pikte de bal op het middenveld, nam het mee en met een zondagsschot verdween de bal fraai in de bovenhoek achter Van der Poel.

Het spelbeeld veranderde echter niet na deze treffer. De kansen om een voorsprong te nemen waren wederom voor de thuisploeg. Bentvelzen, Van Veen en Matty van Benten kregen hier prima mogelijkheden voor maar of de doelman stond in de weg of de nauwkeurigheid en het geluk ontbrak net waardoor de bal voor hen naast de verkeerde kant van de paal kwam.

Op slag van rust was er nog wel een hachelijk moment voor het hok van ROAC. Een bal rolde tergend langzaam voor maar de inglijdende speler wist de bal, al dan niet in buitenspelpositie, naast te glijden.

In de rust werd er door de coach van BVC Bloemendaal een driedubbele wissel toegepast wat er wel voor zorgde dat het spelbeeld veranderde. Het tempo werd wat opgevoerd en de druk op Van der Poel van ROAC nam toe. De thuisploeg kwam er nog maar spaarzaam uit maar kreeg door de aanvallende impulsen van de bezoekers wel wat ruimte. Maar vaak was de eindpass wat te gehaast en te onnauwkeurig om echt gevaarlijk te worden. De verdediging van ROAC bleef overeind en de wedstrijd leek af te stevenen op een puntendeling.

Na een op een eerste gezicht onschuldige struikelpartij in de zestien besliste de overigens verder prima leidende scheidsrechter Petitjean anders en legde de bal op de stip. Dit cadeautje werd uitgepakt door Beeren en zo bleef koploper BVC Bloemendaal zonder puntverlies en bleef ROAC verbouwereerd met lege handen achter.

Van Trigt over de nederlaag. ,,Zij waren de tweede helft wel beter. Naar mijn beleving was het geen penalty en zo zal heel ROAC erover denken. Ja dan is het wel zuur. We kregen de grootste kansen in de eerste helft. Thomas van Veen nog een keer één op één die hem naast schoot. Yoek Bentvelzen met een afstandsschot over. Dan zit het net effe niet mee maar ga je wel met een 1-1 stand de rust in. Ik vond hen helemaal niet zo bijzonder, een degelijke ploeg. Ze spelen alles rondom die spits en je ziet dat ze daarop willen pompen.. 1-1 had goed geweest maar we hadden ook zeker kunnen winnen.”

Volgende week wacht op het Hertogspark WSV’30 uit Wormer. Een ploeg die ook nog wacht op de eerste overwinning maar dus ook een tegenstander waar ROAC toch eindelijk de eerste driepunter in de wacht moet slepen om verder afstand te nemen van de onderste plaatsen. Een plek waar ze, zeker gezien het spel de eerste helft, absoluut niet thuis horen

Opstelling ROAC: D. van der Poel, Van der Meer, W. van der Poel, Boere, Koek, Van Veen (85. L. van der Poel), Van Seggelen, Van Trigt, Van Benten (59. Van der Geest), Van As, Bentvelzen (82. Helvensteijn).

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..