LSVV’70 niet opgewassen tegen SJZ

Vierde klasse A- Na het midweekse verlies tegen NSV’46 (0-1) speelde LSVV’70 op eigen veld dit weekend tegen SJZ uit Zoeterwoude-Dorp. Een geduchte tegenstander die toch wel als één van de titelkandidaten mag worden bestempeld. De Zoeterwoudenaren beschikken over scorend vermogen en er wordt niet veel weggegeven. Er zou dus een zware klus wachten voor de manschappen van trainer Freek Jansen. Behoudens de eerste twintig minuten werd het een eenzijdige wedstrijd die eenvoudig door SJZ werd gewonnen. Het werd maar liefst 2-6.

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten aftastend. SJZ probeerde wel meer naar voren te spelen, maar eigenlijk werd iedere aanval in de kiem gesmoord door de opgetrokken rood-witte muur. Aan de andere kant probeerde LSVV’70 in de tegenstoot het aanvalsduo Jiddo Doornenbal en Erik Falkenburg te bereiken. Vaak onzorgvuldig, dus tot enig gevaar kwam het niet.

Halverwege de eerste helft kwam de uitploeg op voorsprong. Na een vlotte aanval werd Joey Vink gevonden die zonder aarzeling keurig binnenschoot. Een aantal minuten later werd de score door SJZ verdubbeld. Een klutsbal in de zestien kwam voor de voeten van de van AVV Alphen overgekomen Bilal El Hallabi die eenvoudig kon afronden. Het Leidse verzet leek hiermee al vroeg in de wedstrijd gebroken.

De doelpuntenmakers van SJZ op een rijtje…

In het vervolg van de eerste helft viel er maar één klein kansje te noteren voor de gastheren. Onfortuinlijk genoeg zag Jochem van der Graaf zijn vrije trap op de lat  belanden. Op slag van rust werd de wedstrijd al zo’n beetje in het slot geschoten. Wederom was het El Hallabi die na goed voorbereidend werk van de sterk spelende Vink de bal tegen de touwen joeg. Met een 0-3 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Direct na de onderbreking was het dan toch raak voor de Leidse formatie. Wie anders dan goalgetter Doornenbal kopte hard binnen uit een hoekschop. Even leek er nog wat hoop te gloren bij de studenten, maar dat was ijdele hoop zo zou later blijken. Na tien minuten spelen in het tweede bedrijf werd de bal keurig bij de tweede paal neergelegd en binnengelopen door de bijna immer scorende Marc Griffioen. Hierna liepen de Zoeterwoudenaren in rap tempo verder uit door doelpunten van invaller Jari van Kampen en Pim van der Hoeven. Uiteindelijk zou Falkenburg nog scoren voor de thuisclub en daarmee de eindstand op 2-6 bepalen. Een uitslag waarop in zijn geheel niets af te dingen viel. Een veel beter voetballend SJZ was op alle fronten de baas op het veld.

LSVV’70 kind van de club Gerben Groenendijk over de zeperd: ,,De uitslag spreekt voor zich. SJZ heeft een goed voetballende ploeg en ze zaten er de hele wedstrijd kort op. We hadden heel veel moeite met de diepte in hun spel. Dan moet je massaal gaan verdedigen en komen we niet aan voetballen toe. We konden het simpelweg niet belopen en zijn er kansloos vanaf gegaan helaas.”

SJZ spits en tevens doelpuntmaker El Hallabi: ,,Om eerlijk te zijn vond ik dat we de wedstrijd niet heel goed begonnen. Het was te aftastend daar waar we eigenlijk meteen vol druk moesten gaan zetten. Dat dingt uiteindelijk niets af aan het resultaat. 2-6 winnen van LSVV’70, een geslepen en ervaren ploeg is natuurlijk niet verkeerd. Mijns inziens is de uitslag terecht, maar we blijven kritisch kijken naar onszelf. De dingen die beter kunnen moet we aanpakken. Maar uiteraard zijn we als ploeg dik tevreden momenteel.”

Volgend week speelt LSVV’70 de stadsderby uit bij Sporting Leiden. SJZ, dat nu samen met Altior koploper is, mag in een onderling duel met Altior gaan uitvechten wie de lijstaanvoerder zal worden na aankomend voetbalweekend. Twee mooie krakers dus in het vooruitzicht.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Van der Meer, G.Leugering, Kalf, Van der Ven, Van der Graaf, Casteel, R.Leugering, Falkenburg, Groenendijk, Doornenbal.

Basisopstelling SJZ: De Vries, Plooij, Hensing, De Klerk, Roelandse, Van Rijn, Vink, Rietkerken, Griffioen, El Hallabi, Loomans.