LSVV’70 weet weer wat winnen is en verslaat Zevenhoven

Vierde klasse A (zaterdag)- Na drie verloren wedstrijden op rij pakte LSVV’70 dit weekend de volle buit. Op eigen bodem werd Zevenhoven met 3-1 aan de kant geschoven en dus kon de studentenploeg weer een klein feestje vieren. Julius van der Ven, nieuwkomer bij de flamboyante studentenclub blikt terug op de wedstrijd.

De linksback (op foto) vertelt: ,,We begonnen best wel goed vond ik en kwamen al heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een lange bal van Rick Bakker kwam bij Jiddo Doornenbal terecht. Hij maakte daarna zelf de actie en schoot geweldig in de kruising binnen. We hadden toen wel het gevoel dat het een lekkere zaterdag kon worden. Helaas kregen we halverwege de eerste helft een penalty tegen. Er werd hands gemaakt in de zestien en de penalty voor onze opponent was dan ook terecht. Tot aan de rust ging het een beetje gelijk op en waren er geen uitgesproken mogelijkheden voor één van de ploegen. De ruststand was dan ook 1-1.”

De kersverse aanwinst vervolgt: ,,In de tweede helft waren wij absoluut de bovenliggende partij. En wij hebben natuurlijk een spitsenduo met Erik Falkenburg en Doornenbal waar menig ploeg van droomt. Deze twee ervaren mannen zouden ook het verschil gaan maken gaan na de onderbreking. Na pakweg een half uur schoot Falkenburg vanaf een metertje of dertig snoeihard binnen. Kort voor tijd waren we messcherp in de counter en prikte Doornenbal zijn tweede van de middag binnen. Kort daarna werd er afgefloten en dus gingen we met een 3-1 winst aan de haal. Zoals bekend waren de afgelopen weken niet onze beste weken met drie verliespartijen. Vandaag hebben we laten zien dat we echt wel wat kunnen. Qua speelstijl hebben we niets anders gedaan dan in de voorbije weken en daar zijn we de club ook niet naar. We raken gewoon beter op elkaar ingespeeld en nu is het hopen dat zich dat blijft uitbetalen. Vandaag hebben we in ieder geval terecht gewonnen.”

Over twee weken neemt de rood-witte studentenbrigade het in Leidschendam op tegen SEV. LSVV’70 klom naar de negende plaats met nu zes punten uit vijf wedstrijden.