LSVV’70 wint nipt in spannende wedstrijd tegen Warmunda (plus fotoverslag)

Vierde Klassa A – Sportpark Het Overbos was het strijdtoneel voor de spannende wedstrijd tussen thuisploeg Warmunda en de bezoekers uit Leiden: LSVV’70. De warme omstandigheden en een spannende pot zorgden voor een mooie middag in Warmond waarbij de uitploeg nipt won na een enerverend duel: 0-1.
De wedstrijd begon behoudend en beide teams tastten elkaar af in de openingsfase waarbij ze elkaar op fouten probeerden te betrappen. In deze fase van de wedstrijd was dit nog niet het geval en er waren dan ook geen kansen te benoemen.
Even later werd het eerste wapenfeit gepleegd. Een prachtige aanval van LSVV’70 werd mooi afgemaakt in de korte hoek, maar de grensrechter stak een stokje voor dit feestje en keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Het tempo van de wedstrijd ging halverwege de eerste helft nadrukkelijk omhoog. Hierdoor kwamen beide teams iets losser en werd er meer gevaar gesticht rondom de beide doelen.
Vlak voor de rust viel dan eindelijk de openingstreffer. ,,Het was eigenlijk een snel genomen vrije trap in het midden van het veld die naar de linkerkant werd gespeeld en daar werd de bal eigenlijk gelijk voor geslingerd waarna ik de bal kon binnenkoppen richting de linkeronderhoek vanuit de rechtsbackpositie”, aldus de matchwinner , Jari Anthony Voortman. Op slag van rust kreeg Warmunda nog de uitgelezen kans om de score gelijk te trekken, maar de thuisploeg kopte de bal op de paal na een mooie voorzet vanuit een vrije trap.
Warmunda kwam vastberaden de kleedkamer uit en liet zich van meet af aan gelden door de tweede helft de aanval op te zoeken. LSVV stond daarentegen goed georganiseerd en liet de kaas niet van hun brood af eten door daarbij ook vroeg druk te zetten.
,, Eigenlijk speelden we alleen maar LSVV in de kaart. We tikten de bal mooi rond, maar in de eindfase deden we er weinig mee. We speelden ook eigenlijk tegen een muur. We verliezen daarom ook eigenlijk van onszelf want we willen wel en het zit er ook echt wel in, maar we maken op de belangrijke momenten gewoon niet de goede keuze. LSVV is voor ons altijd een lastige wedstrijd. Je kan hem eigenlijk niet winnen. We kennen die gasten heel goed en het is elke keer eigenlijk het zelfde liedje. Iedereen verwacht in principe dat je hem gewoon wint, maar als je hem zoals nu verliest zijn al helemaal de rapen gaar”, aldus de aanvoerder van Warmunda, Dax van Leeuwen.
,, Ik denk dat we heel erg gemotiveerd waren voor deze wedstrijd omdat het natuurlijk de eerste speeldag van de competitie is. Daarbij is dit team vorig jaar gepromoveerd naar de vierde klasse en willen we gelijk laten zien dat we hier thuis horen en misschien wel in de subtop mee kunnen doen en wellicht een periode zouden kunnen pakken. Dat is het doel eigenlijk volgens de maker van het doelpunt.
In de slotfase van de wedstrijd drong Warmunda zeker aan om toch nog een resultaat te boeken, maar het zat er voor hen niet in waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor LSVV’70.
Basisopstelling Warmunda: Kerkvliet, Van Leeuwen, Van Noort, Van Riessen, Van Bentem, Kortekaas, Van Rijn, Verlaan, Rajabzadah, Kramers, Van Kesteren.
Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Voortman, Groenendijk, Kalf, Van der Ven, Van der Graaf, Steenbergen, Leugering, Doornenbal, Verdoes, Van der Zee.
Foto’s: Eric van der Wijngaard