Lugdunum beperkt schade bij Nicolaas Boys (3-1)

Vierde klasse A- Dat de personele problemen bij Lugdunum dit seizoen groot zijn, was al langer bekend maar de voetbalpuzzel die door Henk de Cler, de trainer van de groen-witten, moet worden gelegd lijkt iedere week ingewikkelder te worden. De nood bij Lugdunum was voorafgaande de uitbeurt bij Nicolaas Boys zo hoog, dat de oefenmeester zichzelf en reservedoelman Joey Singeling een basisplek in de Leidse formatie moest gunnen. Ondanks deze malheur kwamen de Leidenaren tot een zeer acceptabele sportieve prestatie bij de hooggeplaatste Boys, die uiteindelijk met 3-1 wel te sterk bleken voor de hardwerkende bezoekers.

Lugdumum probeerde om met een vijfmans-verdediging zo lang mogelijk op de nul te spelen, maar die opzet viel snel in duigen. De thuisploeg profiteerde al na tien minuten van een misverstand tussen doelman Kevin Wassenaar en De Cler, waardoor het op goedkope wijze aan de leiding kwam. Niet veel later stond echter de verrassende gelijkmaker op het scorebord. Na een hoge voorzet van Adam Atif stond nota bene de 48-jarige De Cler volledig vrij om koppend voor de 1-1 kon zorgen. De gastheren kwamen via twee fraaie treffers nog voor rust weer op voorsprong. In de tweede helft voerde de thuisploeg de druk verder op, maar Wassenaar hield na de pauze zijn doel schoon (3-1).

Ondanks de nederlaag, de vijfde op rij, zag De Cler voldoende positieve aanknopingspunten bij zijn ploeg. ,,Vooraf weet je dat het ontzettend moeilijk gaat worden met zo’n geïmproviseerd elftal, maar ik kan niet anders zeggen dan dat iedereen er keihard voor heeft geknokt. Gezien de omstandigheden vind ik de uitslag nog erg meevallen en met wat geluk had er voor ons misschien nog wel meer ingezeten. Het is de laatste weken natuurlijk al passen en meten bij ons, maar zoals vandaag heb ik het nog niet eerder meegemaakt. We hebben momenteel meer geblesseerde spelers dan fitte spelers, dus wat dat betreft was ik al blij dat we met elf spelers aan de aftrap konden verschijnen. Nogmaals, alle respect voor de jongens die hebben gespeeld, maar deze situatie moet natuurlijk niet te lang duren. Volgende week hebben we gelukkig een weekje rust, dat komt inderdaad heel goed uit. Nee, we geven het zeker nog niet op, maar het zou wel lekker zijn als we erin slagen om de volgende wedstrijd (thuis tegen Warmunda, SN) een resultaat te boeken’’, zo keek de ras-Lugdunummer alweer vooruit.

Nicolaas Boys – Lugdunum 3-1 (3-1) 10. Dos Santos 1-0, 25. De Cler 1-1, 40. Dos Santos 2-1, 44. Hoogervorst 3-1.