Naargeestige start bij AVV Alphen- MMO

Vijfde klasse A- In Alphen stonden er twee degradanten tegenover elkaar. De nummers twaalf en veertien van het vorige seizoen. Beide ploegen hadden de beste intenties, maar na 28 minuten werd het treffen gestaakt bij een 0-1 stand in het voordeel van de ploeg van Yorick Boon. Lorenzo Korte had die voorsprong al vroeg in de wedstrijd bewerkstelligd. Aan de kant van de bezoekers kreeg een speler evenwel een epileptische aanval en de controle van de onfortuinlijke speler kwam niet snel terug. Daarop besloten de ploegen en scheidsrechter dat het beter was om niet meer verder te voetballen.

Boon: ,,De speler in kwestie heeft dit eerder gehad en gelukkig hadden we de juiste middelen bij ons om te handelen. Dat werd adequaat gedaan, mar de speler bleef erin hangen en zo werd besloten om de tocht naar het ziekenhuis te maken. Later begreep ik dat het nog wel even duurde om hem rustig te krijgen, maar aan het begin van de avond hoorde ik van een medespeler dat de rust grotendeels was teruggekeerd. Uiteraard zijn we daar blij mee, want je weet niet wat je meemaakt. Na het voorval was al snel duidelijk dat enkele spelers aan onze kant niet verder wilden en het verzoek om te staken werd gehonoreerd door de scheidsrechter van dienst. Ook AVV Alphen had respect voor de beslissing en zo zullen we deze pot later uitspelen. Geen leuke start, maar gelukkig is het goed afgelopen en dat is het enige dat telt. Ik heb dit eerder niet meegemaakt van dichtbij en ik hoop ook dat dit de laatste keer is.”

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010