Negental Zwammerdam houdt stand en pakt punt (1-1)

Derde klasse E – Zwammerdam ging dit weekend op bezoek bij Groeneweg en leek na een uur spelen voor een kansloze missie te staan. De stand was op dat moment weliswaar nog in evenwicht, maar de groenhemden moesten de laatste dertig minuten verder met negen man. Dit leidde, uiteraard,  tot veel kansen voor de thuisploeg, maar de bezoekers knokten voor elk stukje gras en wensten niet te bezwijken onder de zware druk. De gastheren leken in extremis toch nog met de winst er vandoor te gaan, maar stand-in doelman Maico du Chatinier, hij verving de afwezige Jaimy Groenen, bezorgde met een fraaie redding zijn ploeg een dik verdiend punt (1-1).

Zwammerdam-speler Lars Kremer blikte terug op een hectisch voetbalmiddagje in Zevenhuizen. ,, De wedstrijd startte nog vrij rustig. We hadden in de eerste tien minuten wel wat moeite met hun spel, maar daarna pakten we het goed op. We konden steeds beter de vrije man vinden en dat resulteerde na een klein half uur spelen in onze voorsprong. Koen Woudenberg bediende vanaf de rechterkant Jordi de Groot op maat en hij schoot de 0-1 binnen. We waren in die fase de bovenliggende partij en gingen op zoek naar meer, maar het doelpunt viel helaas aan de andere kant. Groeneweg scoorde vlak voor rust, via een van richting veranderd schot, de gelijkmaker, waardoor we met een 1-1 ruststand richting kleedkamer gingen.”

,,Vlak na rust kreeg Ruben de Bruin zijn tweede gele kaart en niet veel later moest ook Mark Veerman het veld met rood verlaten. Dat moet je ineens met negen man verder en dan is het vrouwen en kinderen eerst. Na het inbrengen van Vince Angenent, die trouwens goed inviel, hadden we iemand die de bal voorin vast kon houden, waardoor we weer even op adem konden komen. Uiteindelijk lukte het ons om dat punt over de streep te trekken en dat is natuurlijk een lekker gevoel. Het is wel jammer dat we het volgende week waarschijnlijk zonder Ruben en Mark moeten doen. We hebben een vrij smalle selectie en een blessure of schorsing laat zich bij ons wat sneller voelen dan bij veel andere clubs in onze klasse. Het zal voor onze trainer wel weer even puzzelen gaan worden, maar gelukkig zijn er spelers, zoals een Jeroen van Dorp, waar we in dit soort situaties een beroep op kunnen doen’’, aldus de tevreden aanvoerder tot besluit.

Groeneweg – Zwammerdam 1-1 (1-1) 27. De Groot 0-1, 40. 1-1

Basisopstelling Zwammerdam: Du Chatinier, Peters, Veerman, Van Vliet, Woudenberg, Lazic, De Bruin, Kremer, J. Bons, De Groot, M. Bons.